Γυναίκα 65 ετών που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου με εγκεφαλική αιμορραγία, χάρισε ζωή σε συνανθρώπους μας, μετά την γενναία απόφαση των δικών της να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων, παρά τον πόνο τους για το χαμό της αγαπημένης τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νοσοκομείου, η λήψη νεφρών, ήπατος και κερατοειδών χιτώνων, από τις ειδικές μεταμοσχευτικές ομάδες, αλλά και η μεταφορά τους στο ΓΝΑ «Ιπποκράτειο» και «Λαικό» (νεφρά), ήπαρ στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» και κερατοειδείς χιτώνες στο ΠαΓΝΗ, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του Νοσοκομείου ανέφερε:

«Η διοίκηση ευχαριστεί όλο το προσωπικό του νοσοκομείου μας, που εργάστηκε συντονισμένα για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας και συγχαίρει την οικογένεια της δότριας που πήρε τη γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανα της συγγενούς της, δίνοντας «ανάσα» ζωής σε συνανθρώπους μας που το είχαν ανάγκη. Σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ και εφαρμόζοντας πολιτικές του Υπουργείου Υγείας, το νοσοκομείο μας συμβάλει ουσιαστικά στην οργάνωση και εύρυθμη λειτουργία ενός αποτελεσματικού και αξιόπιστου μεταμοσχευτικού συστήματος στο πλαίσιο του ΕΣΥ».