Ανακοίνωση με αφορμή διαδηλώσεις προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο, εξέδωσε ο τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κινήματος Αλλαγής.

Στην ανακοίνωση, αφού αναφέρει ότι 3.700 άνθρωποι ζουν σε χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει 650, χωρίς προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, χωρίς γιατρούς και αξιοπρέπεια, το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι «είναι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί από την κυβερνητική πολιτική» και χαρακτηρίζει ψέματα τις υποσχέσεις του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για αποσυμφόρηση. «Αυτό που συμβαίνει είναι κυβερνητική επιλογή. Όσοι σιωπούν μοιράζονται την ευθύνη», τονίζεται στην ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι «για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συνοδοιπόρους του οι πρόσφυγες και μετανάστες των νησιών δεν έχουν δικαιώματα και στην πραγματικότητα η κυβέρνηση τους καλεί να μοιραστούν με τους πρόσφυγες την αθλιότητα των πολιτικών της».

Το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει, επίσης, ότι οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες «αφήνουν τα πράγματα να εξελιχθούν για να καταγγείλουν εκ των υστέρων «ακροδεξιούς και φασίστες». Ντροπή!»