Ανέβηκαν οι τόνοι για μία ακόμα φορά στη Βουλή με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Μανιό και της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου να ανταλλάσσουν βαρύτατους χαρακτηρισμούς, ενώ στον καβγά μπήκε και ο Παύλος Πολάκης.

Ο καβγάς πραγματοποιήθηκε στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής όταν ο κ. Πολάκης εξέφρασε τη θέση ότι η κυβέρνηση ενισχύει το ΕΣΥ.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς διέκοπτε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ενώ στη συνέχεια αντέδρασε και ο Πρόεδρος της επιτροπής Νίκος Μανιός.

«Δεν περνάνε εδώ αυτά. Αλλού, αλλού άντε από δω  πέρα κουτσαβάκια. Μαζευτείτε. Μαζευτείτε. Πρόεδρε να τους μαζέψεις», είπε ο Βασίλης Οικονόμου, αναφερόμενος στις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εσένα θα μαζέψουμε. Μιλάς συνέχεια χωρίς να ζητάς το λόγο, είσαι ανειδίκευτος. Αν συνεχίσεις έτσι θα σε βγάλω έξω», απάντησε ο κ Μανιός.

«Μην μου  κάνεις εσύ τον αγανακτισμένο τώρα» είπε ο κ. Οικονόμου για να απαντήσει ο κ. Μανιός : «Όχι τσαμπουκάδες στη Βουλή. Δεν θα δεχθώ τσαμπουκάδες στη Βουλή».

«Όχι σε μένα αυτά. Τους δικούς σου να μαζέψεις» είπε ο βουλευτής της ΝΔ, με τον Ν. Μανιό να απαντά:  «Γιατί; Τι είσαι εσύ και μου λες όχι σε μένα; Αν δε σου αρέσω να μου κάνεις πρόταση  μομφής. Μιλάς συνέχεια χωρίς να παίρνεις το λόγο ενώ μιλάει ο Υπουργός».

Ο Π. Πολάκης παρενέβη λέγοντας στον Β. Οικονόμου: «κοφτο τώρα. Φτάνει. Μα την Παναγία σταμάτα επιτέλους».

Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση είχε θέμα την ακρόαση των προτεινόμενων από τον υπουργό Υγείας για διορισμό στις θέσεις Προέδρου του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ.