Η κάθε γυναίκα γνωρίζει καλύτερα από τον οποιονδήποτε τι είναι αυτό που επιζητά σε μια σχέση. Ωστόσο, κάποιες οι οποίες για δικούς τους λόγους είναι και πιο μοναχικές, ενίοτε ξεχνάνε τι είναι αυτό που ονειρεύονται, κι ενώ γνωρίζουν ότι δεν θα έχουν όσα θα ήθελαν, εμπλέκονται σε σχέση με έναν δεσμευμένο άνδρα.

Μια μοναχική γυναίκα αποτελεί ιδανική λεία για τον άπιστο άνδρα. Η ανάγκη για ζεστασιά, στοργή, αγάπη και επικοινωνία, που έχει την κάνει, εφόσον υπάρχει και δυνατή έλξη να δοκιμάσει την εμπειρία. Παρόλο που ο εν λόγω άνδρας δεν μοιάζει και τόσο πραγματικός, υπό την έννοια ότι δεν μπορεί να ζήσει μαζί του μια πραγματική ιστορία, αφού συνήθως είναι άφαντος από την καθημερινότητά της, ο χρόνος που της αφιερώνει είναι πάντα περιορισμένος κ.ο.κ., ενδίδει στον πειρασμό, προσδίδοντας στον πονηρό ερωτιάρη άνδρα στοιχεία του ιδανικού πρίγκιπα, που έρχεται να ικανοποιήσει τις ανάγκες της και να ζωντανέψει τα όνειρά της.

Κάποιες φορές υπάρχει αληθινή επαφή μεταξύ των παράνομων εραστών, ειδικά εάν έχεις να κάνεις με ενδιαφέρουσες προσωπικότητες. Εκείνος καθορίζει τους κανόνες που πρέπει να τηρηθούν και τα όρια που δεν πρέπει να ξεπεραστούν κι εκείνη βρίσκει ενδιαφέρον αυτό το συμβόλαιο – δέσμευση, ειδικά εάν υπάρχει έντονη επιθυμία και οι συναντήσεις τους συνοδεύονται από μοναδικές στιγμές, ενώ άλλοτε το δέχεται λόγω συναισθηματικών αναγκών και μοναξιάς. Μάλιστα μαθαίνει να λειτουργεί σ’ ένα είδος συζυγικής ερωτικής ζωής, ενώ παραμένει ανεξάρτητη και οργανώνει μόνη την καθημερινή ζωή της.

Οσο και αν θεωρητικά δεν υπάρχει ούτε φθορά, ούτε ρουτίνα, ελάχιστες γυναίκες καταφέρνουν να λειτουργήσουν σε μια τέτοια σχέση, βιώνοντας μόνο τα «καλά χωρίς τα άσχημα» από τον διαζευγμένο άντρα. Στις περισσότερες κάποια στιγμή γεννιέται η αίσθηση ότι βρίσκονται στο περιθώριο. Η δυσαρέσκεια γίνεται μεγαλύτερη, όταν μέσα από τα διάφορα κρυφά ραντεβού, εκείνη συνειδητοποιεί ότι δεν είναι και τόσο ανεξάρτητη, ούτε πραγματικό ζευγάρι με τον σύντροφό της. Τότε βρίσκεται διχασμένη, αφού έχει ένα σταθερό πλαίσιο ζωής, όμως αυτό που ζει απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό που ονειρεύτηκε και σταδιακά χάνονται έκπληξη και συγκίνηση.

Πολύ γρήγορα ο δεσμευμένος εραστής συνηθίζει να περιορίζει τις επαφές του μόνον στο σεξ και αρχίζει να παραμελεί τις συναισθηματικές ανάγκες της παράνομης συντρόφου, ενώ η έλλειψη της προοπτικής βαραίνει όλο και περισσότερο  για εκείνη. Βέβαια η γυναίκα δύσκολα θα πάρει την απόφαση να απομακρυνθεί από αυτό το μάταιο πάθος αρνούμενη σε κάποιες περιπτώσεις οποιοδήποτε φλερτ, παραμένοντας πιστή στον παράνομο εραστή της, αφού μόνο αυτό την κάνει να νιώθει ζωντανή… Είπαμε η κάθε μια ξέρει καλύτερα από κάθε άλλη τι είναι αυτό που την γεμίζει και μπορεί να αντέξει…