Μέσω μιας teaser φωτογραφίας η Skoda δίνει μια πρόγευση από το νέο, μικρό της crossover, μοντέλο που θα εμπλουτίσει την ήδη πλούσια γκάμα της φίρμας στην συγκεκριμένα κατηγορία – και δημοφιλή – των SUV.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να αποκαλυφθεί πλήρως στο ανοιξιάτικο – και πρώτο ευρωπαϊκό – σαλόνι αυτοκινήτου στη Γενεύη.

Η πρώτη εικόνα απλά αποκαλύπτει τη σχεδιαστική γραμμή του εμπρός τμήματος, και το μοτίβο των νέων προβολέων LED, με τα πρωτότυπα φώτα ημέρας, καθώς και τα ενσωματωμένα φώτα προειδοποίησης αλλαγής πορείας.

Το νέο μοντέλο της φίρμας θα παντρεύει δύο κατηγορίες, ενός SUV – με υπερυψωμένες θέσεις καθισμάτων, καλύτερη θέα προς τα έξω, πιο άνετη είσοδος και έξοδος,  αυξημένη απόσταση από το έδαφος – αλλά και τα χαρακτηριστικά της ευέλικτης οδήγησης που προσφέρει ένα αυτοκίνητα κόμπακτ διαστάσεων.

Το urban crossover της SKODA πατάει στην σπονδυλωτή πλατφόρμα MQB (Modular Transverse Matrix) του Volkswagen Group, ενώ προσφέρει όλα τα νέα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, μαζί με πολλές «Simply Clever» διευκολύνσεις – ένα από τα χαρακτηριστικά της μάρκας, ενώ η Skoda απλά, αναφέρει, ότι θα έχει ασυναγώνιστο εσωτερικό.