Την πρόταση του οι βουλευτές που εκλέγονται με ένα κόμμα να μη αλλάζουν Κοινοβουλευτική Ομάδα στη διάρκεια της θητείας τους, επανέλαβε από το βήμα της Βουλής, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ζητώντας από τους πολιτικούς αρχηγούς να δεσμευτούν σήμερα.

Εξήγησε ότι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «για να μην χάσουμε εντελώς τη λογική μας, ψήφος εμπιστοσύνης πρέπει να σημαίνει οπωσδήποτε και θετική ψήφο για τις Πρέσπες. Αντιθέτως, θετική ψήφος για τις Πρέσπες δεν σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης. Είναι κάτι που έχει ξεκαθαρίσει το Ποτάμι. Πολεμάμε τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης. Χωρίς να γινόμαστε κι εμείς ιδεοληπτικοί»

Ζήτησε από τους τέσσερις από τους έξι βουλευτές που ξαφνικά, όπως είπε, είδαν το συριζαϊκό φως κρύβονται και δεν μιλούν, αρνούνται να εξηγήσουν στο κοινοβούλιο την ψήφος τους

και στους ψηφόφορους τους τι είναι αυτό που τους κάνει να συντάσσονται με την κυβέρνηση

«Μια ψήφος εμπιστοσύνης δίνει λευκή επιταγή για τη συνέχιση της πολιτικής της κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «οι βουλευτές του κ. Καμμένου που θα προστεθούν στους 145 συμφωνούν με τις επιλογές της κυβέρνησης όπως πχ Συνταγματική Αναθεώρηση, οι σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας Εκκλησία Κράτος».

Ο αφορίσμος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει σύμφωνο τον κ. Δανέλλη για τα Πανεπιστήμια, αναρωτήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης και διερωτήθηκε εάν οι κ.κ.  Κόκκαλης και  Ζουράρις που έχουν κάνει καριέρα ως μακεδονομάχοι θα ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών ή είναι ψήφος εμπιστοσύνης μιας χρήσης και άμεσης απόδοσης.

Κατέληξε λέγοντας ότι το Ποτάμι είναι απέναντι στην  κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι κάθε βουλευτής οφείλει να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει, εκτός όπως είπε και αν  κάποιοι βουλευτές επιθυμούν να μείνουν ντεμέκ μακεδονομάχοι με υπουργικά κουστούμια.