Με προσωπική αναφορά στον Σταύρο Θεοδωράκη απάντησε ο Σπύρος Δανέλλης κατά την τοποθέτηση του στη Βουλή, εξηγώντας γιατί δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν προσχωρεί στο ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτήρισε ληξιπρόθεσμη τη σχέση του με το Ποτάμι, από το τελευταίο όπως είπε συνέδριο του κόμματος, ενώ απευθυνόμενος στον ίδιο στον Σταύρο Θεοδωράκη, αλλά και τους υπόλοιπους βουλευτές του κόμματος είπε: «Σταύρο αύριο στις Πρέσπες εύχομαι να μην κάνετε ούτε το έγκλημα, ούτε το λάθος.

«Η πολιτική είναι απλή όταν ξέρεις τι θέλεις, όταν είσαι συνεπής στις αρχές σου», τόνισε ενώ επεσήμανε ότι είναι φυσικό προαπαιτούμενο η ύπαρξη της κυβέρνησης για να κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών.

Καταλόγισε στον Σταύρο Θεοδωράκη ότι σιγοντάρει τη ΝΔ λέγοντας ότι «το Ποτάμι με το δικό σου σιγοντάρισμα θεωρεί στρατηγικό εταίρο τη Νέα Δημοκρατία το παλαιότερο από το παλαιό, η Νέα Δημοκρατία που έχτισε το πελατειακό κράτος και χρεοκόπησε τη χώρα την παίρνει την τωρινή Νέα Δημοκρατία στην πατριωτική της εκδοχή. Τι σχέση έχει αυτό το πράγμα με το Ποτάμι που εκλεγήκαμε τον Ιανουάριο του 2015;»

Καθόλη τη διάρκεια της ομιλίας του δεν ανέφερε τη λέξη «Σκοπιανό» αλλά επαναλάμβανε συνεχώς «Μακεδονικό», πρακτική που συνηθίζουν όσοι θεωρούν ότι το πρόβλημα της ονομασίας είναι της Ελλάδας και όχι των Σκοπίων.«Είχα πει από τον Ιούλιο να συνδέσουμε την ψήφο εμπιστοσύνης με το Μακεδονικό. Το Μακεδονικό δεν είναι μονάχα εθνικό θέμα αλλά ταυτοτικό» επεσήμανε.

«Δεν με πτοούν οι απειλές. Απαιτείται περίσσια θράσους από όσους σκύλεψαν το πολιτικό σώμα του Ποταμιού και μίλησαν για γυρολόγους, ξέμπαρκους και ρετάλια», τόνισε.

Αναφέρθηκε σε «επιθέσεις που δέχομαι από συγκεκριμένους δημοσιογράφους» και επεσήμανε πως είναι «σημεία των καιρών».

«Το διακύβευμα είναι ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αλλάζει το πολιτικό σκηνικό της χώρας», ισχυρίστηκε.