Το  Nissan IMs αποτελεί ένα τετράτροχο «συνονθύλευμα που τα συμπεριλαμβάνει όλα: Είναι τετρακίνητο, ηλεκτρικό, και πρωτίστως επαναστατικό σε τεχνολογίες και σχεδίαση.

Το νέο μοντέλο που παρουσιάζεται στο φετινό Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Β. Αμερικής, είναι ένα εντελώς νέο είδος αυτοκινήτου, όπως ενστερνίζεται και η Nissan.

Μπορεί να έχει την συνταγή ενός σεντάν, όμως, είναι πιο κοντά σε ένα crossover, ενώ η ηλεκτροκίνηση, η μοναδική αρχιτεκτονική θέσεων επιβαινόντων, τύπου  «2 + 1 + 2», με περιστρεφόμενα μπροστινά καθίσματα και ένα  πίσω κάθισμα που προσφέρει είτε τρία καθίσματα αλλά και το τελευταίο σκαλοπάτι της αυτόνομης οδήγησης αποτελούν τα ατού του νέου μοντέλου.

Το IMs είναι πλήρες σε τεχνολογικές καινοτομίες: Η αυτόνομη λειτουργία οδήγησης, η πλήρη λειτουργία hands-free κ.α. ανάγουν το μοντέλο στο υψηλότερο στάδιο της τεχνολογικής εξέλιξης ενός αυτοκινήτου.

Το IMs κινείται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες (μπροστά και πίσω) και από μια μπαταρία  115kWh ταχείας φόρτισης, αποδίδοντας  483 ίππους (360 kW) και ροπή στρέψης 800 Nm. Αυτό σημαίνει ότι οι επιδόσεις είναι εφάμιλλές με σπορ – super cars – κατασκευές

Με δυνατότητα ταξιδιού για  611 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, το IMs κατατάσσεται στο ίδιο επίπεδο αυτονομίας,   με τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα οχήματα.

Χάρη σε μια προηγμένη αερανάρτηση,  που προσαρμόζεται στις  διαφορετικές συνθήκες οδήγησης, το  ΙΜs παρέχει μια αξεπέραστη άνεση κατά την κύλιση, ακόμα και σε στροφές.