Νέα μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών εντοπίστηκε μετά από επιχείρηση του λιμενικού σώματος στο ρυμουλκό «Αndreas» που είχε εντοπιστεί και κατασχεθεί το Δεκέμβριο του 2017 νότια της Κρήτης με 6 τόνους και 177 κιλά κατεργασμένη κάναβης σε μορφή σοκολάτας.

Στο συγκεκριμένο ρυμουλκό όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της πρώτης φάσης της καταγραφής της κατασχεθείσας ποσότητας η δικογραφία έκλεισε, ενώ τα 6 μέλη του πληρώματος Σύροι υπήκοοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Πειραιά.

Ωστόσο οι υποψίες των λιμενικών ότι στο συγκεκριμένο ρυμουλκό – πρόκειτο να βγει σε πλειστηριασμό από το ΟΔΔΥ και να μεταφερθεί σε λιμάνι της Βρετανίας προκειμένου να καταλήξει σε εταιρεία βρετανικών συμφερόντων – δεν πήγαινε κάτι καλά με τα χαρτιά του αλλά και με τις δεξαμενές του οδήγησε σε νέα ενδελεχή έρευνα.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος ταξίδεψε ξανά στη Κρήτη και κατά τη διάρκεια έρευνας βρέθηκε κάτω από πλακάκι σε ένα στενό διάδρομο μια ανθρωποθυρίδα. Όταν την άνοιξαν οι λιμενικοί διαπίστωσαν πως έκρυβε άλλους 6.5 τόνους κάνναβης σε μορφή σοκολάτας αλλά και τα χάπια captagon 258.000 δισκία.