Σφοδρή σύγκρουση σημειώθηκε ανάμεσα στο βουλευτή της ΝΔ, Αδωνη Γεωργιάδη και της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, στην Επιτροπή Αναθεώρησης της Βουλής, με τους δύο να ανταλλάσσουν βαρύτατες εκφράσεις περί «φασιστών και ναζιστών».

Η αφορμή για τη σύγκρουση Χριστοδουλοπούλου - Γεωργιάδη στάθηκε η προσπάθεια της προεδρεύουσας εκείνη την ώρα Τασίας Χριστοδουλοπούλου να περιορίσει τη φόρα καταγγελιών του κ. Γεωργιάδη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ που αναφερόταν σε σκευωρία όσον αφορά την υπόθεση Novartis εκτοξεύοντας απειλές περί λογοδοσίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη. Η κα Χριστοδουλοπούλου διέκοψε τον κ. Γεωργιάδη λέγοντας ότι ως αντιπολίτευση δεν μπορεί να μιλήσει αντίστοιχη ώρα με εκείνη που μίλησε η ίδια ως στέλεχος της πλειοψηφίας, προκαλώντας την οργή του.

«Είστε αποκάλυψη σας λατρεύω», είπε ειρωνικά ο Α. Γεωργιάδης με ειρωνία και πρόσθεσε: «Κάθε φορά που μιλάτε σας ξεφεύγει η αληθινή σας σκέψη. Πού το βρήκατε αυτό; Αποδεικνύετε για άλλη μια φορά ποιοι είστε. Φασίστες κανονικοί είστε».

«Αν είμαστε εμείς φασίστες, τότε εσύ τι είσαι Γεωργιάδη; Σε ποιο χάρτη ανήκεις; Ναζιστής είσαι;», αντέδρασε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Τη σύγκρουση Χριστοδουλοπούλου - Γεωργιάδη ακολούθησε νέος γύρος με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο να παίρνει τη σκυτάλη και να λέει: «Είναι στα όρια του κωμικού να ζητούμε από τον κ. Γεωργιάδη να ανακαλέσει την κατηγορία που απηύθυνε σε όλους περί φασιστών. Πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί στο τι λέμε εδώ μέσα για άσχετα θέματα για να μη φτάνουμε σε παρειδωλία ή αποφένια. Αποφένια είναι όταν σχετίζουμε τα ασυσχέτιστα και είναι η αρχή της σχιζοφρένειας».

«Ο κ. Κατρούγκαλος με εξαιρετικά μειλίχιο ύφος με είπε κωμικό και σχιζοφρενή, δεν ήξερα ότι αυτά είναι στο πλαίσιο του ευπρεπούς κοινωνικού διαλόγου. Αλλά θα σας ρωτήσω και εγώ κάτι “το να μιλάει για Δημοκρατία κάποιος που δηλώνει κομμουνιστής τι ακριβώς είναι”;», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.