«Το σκοτεινό πρόσωπο της διακυβέρνησης Τσίπρα ρίχνει βαριά σκιά επάνω στη δημοκρατία μας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση στα πλαίσια της ομιλίας τους στην πρώτη συνεδρίαση της νέας πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι γίνεται πιο επικίνδυνη καθώς πλησιάζει το τέλος της, ενώ κάλεσε τον «ο παραπαίοντα πρωθυπουργό» Αλέξη Τσίπρα να διαλέξει έναν από τους δύο δρόμους που έχει μπροστά του: «Ή θα προσέλθει στη Βουλή και θα ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης, όπως είχε δεσμευθεί το καλοκαίρι, για να δούμε ονομαστικά πόσοι και ποιοι τον στηρίζουν. Διότι σε μια δημοκρατία δεν υπάρχει κρυφή ή μυστική πλειοψηφία. Ή θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, όπως επιβάλλει η δημοκρατική νομιμότητα».

«Καλώ τις δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε ένα κοινό προοδευτικό μέτωπο. Για να προστατεύσουμε τους θεσμούς και για να διαφυλάξουμε την πολιτική ομαλότητα. Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία. Θα αφορούν και την ποιότητα του πολιτεύματός μας» είπε.

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις μεγάλες ευθύνες που καλούμαστε να σηκώσουμε στις πλάτες μας. Η ΝΔ θα ανταποκριθεί στην αποστολή της», υπογράμμισε στην συνέχεια.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η χώρα δεν μπορεί να διαλυθεί επειδή ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η ώρα που θα φύγει από την εξουσία. «Δημοκρατία σημαίνει εκλογές. Και όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με εκλογές έτσι, με εκλογές, θα φύγει από την εξουσία» υποστήριξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Όταν η δικαιοσύνη γίνεται εργαλείο για πολιτικές διώξεις, η δημοκρατία απειλείται. Γιατί όταν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν είναι ελεύθερα να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση χωρίς να δέχονται απειλές, η δημοκρατία υπονομεύεται. Γιατί όταν καταδικασμένοι και αμετανόητοι τρομοκράτες, με την ανοχή της κυβέρνησης, κάνουν προκλητικές βόλτες στο κέντρο της Αθήνας, σχεδιάζοντας ενδεχομένως το επόμενό τους χτύπημα, η δημοκρατία τραυματίζεται» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Μίλησε, επίσης, για «κωμωδία της εξουσίας», «πολιτικό survivor». Όπως τόνισε, η Ελλάδα δεν αντέχει ούτε μία μέρα παραπάνω να κυβερνάται από «μια κυβέρνηση κουρελού. Η πατρίδα μας χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση που να εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία για όλους τους Έλληνες».

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, «ο κόμπος έφθασε στο χτένι» Όπως είπε, καθώς «σε μία Δημοκρατία δεν υπάρχει κρυφή ή μυστική πλειοψηφία, ο κ. Τσίπρας ή θα ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης για να δούμε ονομαστικά πόσοι και ποιοι τον στηρίζουν ή θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, όπως επιβάλλει η δημοκρατική νομιμότητα».

Με τη στήριξη των πολιτών θα αναλάβουμε τις τύχες της πατρίδας σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή και πλήρη σύγχυση, με τραγικές συνέπειες για την πατρίδα.

Εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να υποκύψει πάλι στον επικίνδυνο δρόμο της πολιτικής ακρότητας.

«Ο Καμμένος έδωσε το στυλό στον Τσίπρα για να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Από το στόχαστρο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν γλίτωσε ο Πάνος Καμμένος και η αποτυχημένη ΚΟ των ΑΝΕΛ. «Πριν από λίγο άκουσα ότι αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ. Μάλλον δεν διαπιστώθηκε απαρτία», σχολίασε σε ειρωνικό τόνο για την αναβολή της συνεδρίασης.

Σε περαιτέρω αναφορά στον αρχηγό των ΑΝΕΛ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «ακούμε όλοι μαζί ένα νέο επινόημα για δήθεν κυβέρνηση ανοχής σε περίπτωση που ο Καμμένος κάνει τάχα ηρωική έξοδο με αφορμή Σκοπιανό» και συνέχισε λέγοντας πως «ο κ. Καμμένος είναι συνένοχος του Τσίπρα αφού εφόσον διαφωνούσε με τη Συμφωνία των Πρεσπών, έπρεπε να είχε φύγει. Αντιθέτως έφυγε ο Κοτζιάς μετά από ένα πρωτοφανές υπουργικό με απειλές και κατηγορίες για χρηματισμό οι οποίες ακόμα αιωρούνται αφού ούτε ο Κοτζιάς ούτε ο Τσίπρας έδωσαν την επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά στη δημοσιότητα».

«Ο Καμμένος έπρεπε να είχε φύγει εδώ και μήνες. Μένοντας έδωσε το στυλό στον Τσίπρα να υπογράψει άρα είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνος και ο ίδιος», κατέληξε.

«Στις δημοκρατίες δεν κυβερνάς με το ζόρι, όπως κάνει ο Τσίπρας»

Η πατρίδα μας χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση που να εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια, και ευημερία για όλους τους Έλληνες, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε ότι τα σενάρια περί εκλογών τον Οκτώβριο με κυβέρνηση μειοψηφίας θα συνιστούν πρωτοφανή παραβίαση της δημοκρατικής τάξης.

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όταν βρέθηκε με 150 βουλευτές προκήρυξε αμέσως εκλογές. Δεν έμεινε ούτε μια μέρα παραπάνω. Δεν του το επέβαλαν ούτε οι πολιτικοί του αντίπαλοι ούτε ο ρυθμιστής του πολιτεύματος. Του το υπέδειξε η δημοκρατική του συνείδηση», είπε και συνέχισε: «Θυμίζω ότι ο ίδιος ο κ.Τσίπρας επικαλέστηκε την απώλεια της δεδηλωμένης τον Αύγουστο του 2015 για να προκηρύξει εκλογές».

«Στις δημοκρατίες δεν κυβερνά κανείς με το ζόρι, όπως κάνει σήμερα ο κ. Τσίπρας» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας και πάλι «μία καθαρή λύση, εκλογές το συντομότερο δυνατό. Η πατρίδα μας χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση που να εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία για όλους τους Έλληνες. Όχι μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που θα χρειαστούν ειδικό συνεργείο για να τους ξεκολλήσουν από τις καρέκλες τους όταν χάσουν τις εκλογές» είπε ο κ. Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι «το θλιβερό κυβερνητικό δίδυμο εγκαταλείπει τη χώρα σε πολύ χειρότερες συνθήκες απ’ ό,τι παρέλαβε τη χώρα».

«Θα βρεθούμε λοιπόν, μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, σε κοινό μέτωπο απέναντι σε αυτούς τους άθλιους τακτικισμούς της τελευταίας στιγμής. Θα τους καταγγείλουμε και θα απαιτήσουμε, μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, μια καθαρή λύση: Εκλογές. Εκλογές που θα δώσουν νέα, ισχυρή και δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση» τόνισε συγκεκριμένα.

Ο θλιβερός απολογισμός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 4 χρόνια διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και είναι η ώρα του απολογισμού είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε ότι το θλιβερό κυβερνητικό δίδυμο εγκαταλείπει τη χώρα σε συνθήκες πολύ χειρότερες απ’ το 2014 και σε απόσταση από κάθε άλλο κράτος που έζησε προγράμματα.

Χωρίς πρόσβαση στις αγορές με λογικά επιτόκια.

Φορτωμένη με δύο αχρείαστα μνημόνια και με «κληρονομιά» κόστος πλέον των 100 δις.

Χωρίς ρευστότητα και υγιείς τράπεζες.

Με τεράστιο ιδιωτικό χρέος.

Με την κοινωνία δηλητηριασμένη από το διχασμό, τον κυνισμό και τη χυδαιότητα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ακόμα λόγο για ναυάγιο του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι μόνο οικονομικό και πολιτικό αλλά και ηθικό. «Το δήθεν »ηθικό πλεονέκτημα» έχει γίνει κουρέλι από τα σκάνδαλα και την «διαπλοκή αλά ΣΥΡΙΖΑ»:

Από τις ύποπτες πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία, το 1,6 δις του Μεταναστευτικού ή τα 800 εκατομμύρια του «Ελ. Βενιζέλος».

Από το διαγωνισμό- μαϊμού για το Θριάσιο ή από το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ και τον περιβόητο κ. Πετσίτη.

Από τις ύποπτες πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία, το 1,6 δις του Μεταναστευτικού ή τα 800 εκατομμύρια του «Ελ. Βενιζέλος».

Από το διαγωνισμό- μαϊμού για το Θριάσιο ή από το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ και τον περιβόητο κ. Πετσίτη.

Το πραγματικά ηθικό μειονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στον ίδιο τον πυρήνα του.

Γιατί η ηθική στην πολιτική δοκιμάζεται και σε απάνθρωπες συμπεριφορές, όπως η συνειδητή απόκρυψη των νεκρών στο Μάτι σε εκείνο το τηλεοπτικό σόου, το βράδυ της καταστροφής» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι έξι στόχοι της ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η ΝΔ πηγαίνει πλέον από το καλό στο καλύτερο, ενώ και τα τελευταία τρία χρόνια έγινε μια σημαντική δουλειά για την οποία ευχαρίστησε τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος.

«Κανείς πια δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα ανοικτό κόμμα. Ανοικτό σε όλους τους πολίτες» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε ότι είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη εκλογική νίκη.

Αμέσως μετά περιέγραψε τους 6 στόχους του κόμματος:

Μια Κοινωνία, που θα δίνει ευκαιρίες ευημερίας σε όλους.

Μια ανοιχτή Οικονομία επενδύσεων και νέων δουλειών.

Ένα Πολιτικό Σύστημα λειτουργικό κι ένα Δημόσιο αποτελεσματικό.

Μία Παιδεία που βλέπει στο μέλλον, συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας.

Ένα κράτος, όπου το Δίκαιο και η Ασφάλεια είναι όροι Δημοκρατίας.

Και μία Ελλάδα ισότιμη εταίρο, με τον παγκόσμιο Ελληνισμό δίπλα της».

«Τα κοστούμια εξουσίας στη ναφθαλίνη, ώρα για στολή εργασίας»

Κλείνοντας είπε πως το 2019 είναι μια εκλογική χρονιά με πολλές αναμετρήσεις, που όμως όλες θα είναι «μετωπικές». Έτσι, απευθυνόμενος στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής είπε: «Οι εθνικές εκλογές όμως είναι η μητέρα όλων των μαχών. Γιατί θα είναι λύτρωση για τον λαό και αφετηρία αναγέννησης για την πατρίδα. Εκεί οι πολίτες θα κάνουν πράξη, με την ψήφο τους, αυτό που λένε από καιρό σε κάθε γωνιά της χώρας: »Φτάνει πια! Καιρός για πολιτική αλλαγή!» Οι συμπολίτες μας ένιωσαν για τα καλά το ψέμα και την ανικανότητα και γυρίζουν την πλάτη στον θίασο της αποτυχίας… Είμαστε ενωμένοι, δυνατοί και έτοιμοι!»

«Δεν πρέπει ούτε στιγμή να υποτιμήσουμε ένα σύστημα που όπως έκανε τα πάντα για να αναρριχηθεί στην εξουσία, θα κάνει τα πάντα και για να κρατηθεί σε αυτήν. Έχει αποδείξει, άλλωστε, ότι δεν έχει κανένα όριο. Γι’ αυτό δεν θα εφησυχάσουμε. Δεν θα επαναπαυθούμε. Δεν θα πανηγυρίσουμε. Όσοι ήδη έχετε ράψει κοστούμια εξουσίας, σας συνιστώ να τα αφήσετε για λίγο στη ναφθαλίνη, να φορέσετε στολή εργασίας», ολοκλήρωσε.

Το δημογραφικό

Αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ είπε ότι με τη μελετημένη χαλάρωση των υπερβολικών πλεονασμάτων, μπορεί να έλθει ισχυρή ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 4%.

Πρόθεση της ΝΔ είναι να συνδέσει τους μισθούς με την πρόοδο της χώρας, ώστε οι χαμηλότεροι από αυτούς να αυξάνονται σε διπλάσιο ποσοστό από την ετήσια συνολική ανάπτυξη είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε ότι η κοινωνική πολιτική της ΝΔ θα δεσπόζει το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε 800.000 πολίτες, με το αφορολόγητο των 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και την ελεύθερη πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς.

Η πολιτική της ΝΔ απαντά και στην δημογραφική απειλή με την ενίσχυση των 2.000 ευρώ σε κάθε νέο ζευγάρι που θα φέρνει στον κόσμο ένα Ελληνόπουλο είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Πάμε μαζί να κάνουμε το 2019 τη χρονιά της μεγάλης εκλογικής επιτυχίας»

Στην αρχή της ομιλίας του δεν παρέλειψε να καλωσορίσει τα νέα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Όπως είπε, οι περισσότεροι από τους μισούς -το 55%- συμμετέχουν σε αυτήν για πρώτη φορά, «κάτι που αποδεικνύει εμπράκτως τη δέσμευσή μας για ριζική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας με νέα στελέχη που δίνουν οξυγόνο στην παράταξή μας».

«Είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη εκλογική νίκη. Αυτή η σύνθεση μεταξύ των παραδοσιακών μας στελεχών και των νέων στελεχών θα αποτυπωθεί και σύντομα στα ψηφοδέλτιά μας» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαστε ενωμένοι, δυνατοί, πανέτοιμοι. Πάμε μαζί να κάνουμε το 2019 τη χρονιά της μεγάλης εκλογικής επιτυχίας, τη χρονιά της αναγέννησης της πατρίδας μας, τη χρονιά της αναγέννησης της ΝΔ» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ζητώντας να μην υποτιμηθεί «ένα σύστημα εξουσίας που έκανε τα πάντα να έρθει στην εξουσία και θα κάνει το ίδιο για να παραμείνει σε αυτή».