«Πάγωσαν» σύμφωνα με την χθεσινή ειδησεογραφία καταστηματάρχες και περαστικοί διαβάτες, στις οδούς Σόλωνος, Βουκουρεστίου και την πλατεία Συντάγματος, όταν αντίκρισαν τον Λουκά Κουφοντίνα. Αυτόν τον πεντάκις καταδικασμένο σε ισόβια για τις άγριες δολοφονίες που διέπραξε μαζί με τους υπόλοιπους συντρόφους του της 17 Νοέμβρη και που ξάφνιασε με τον πρωτοχρονιάτικο, θριαμβευτικό του περίπατο, στο κέντρο της Αθήνας!

Δεν το αποκρύπτω, ότι εάν κάποιοι απλώς «πάγωσαν» με το θέαμα αυτό, απεναντίας οι χιλιάδες ακροατές και τηλεθεατές, χρήστες του ίντερνετ και βάλε, όχι απλώς «πάγωσαν», αλλά και εξοργίστηκαν με το κυβερνητικό Σύστημα που προνομιακώς έχει αναδείξει τον στυγνότερο δολοφόνο της μεταπολεμικής Ελλάδας σε υψηλό φιλοξενούμενο στα σωφρονιστικά καταστήματα και με προκλητικά προνόμια αδειοδοτούμενο ισοβίτη Κουφοντίνα.

Όμως, εάν τόσο η ελληνική πολιτεία όσο και οι … «παγωμένοι» που τον αντίκρισαν, χωρίς την παραμικρότερη δικαιολογημένη αποδοκιμασία, αρκέστηκαν στη σιωπή ή… συγκατάβαση για τον πρωτοχρονιάτικο προκλητικό περίπατο του αρχιφονιά, που δεν έχει ακόμη ζητήσει μια συγγνώμη, για τις δολοφονίες, απεναντίας οι χιλιάδες των Ελλήνων πολιτών, που πιστεύουν στη δημοκρατία και στη «μη βία», δεν ξεχνούν το βίο και την πολιτεία των μακελάρηδων της 17 Νοέμβρη. Ακριβώς, αυτοί οι έντιμοι πατριώτες Έλληνες δημοκρατικοί πολίτες, μας υποχρεώνουν, όχι να μην στρώσουμε κόκκινο, βελούδινο χαλί στον αμετανόητο αρχιφονιά, αλλά και να παραθέσουμε μερικά ονόματα των δολοφονημένων από τα καθάρματα αυτής της οργάνωσης.

Έτσι πιστεύουμε, ότι θα ξυπνήσουν όλοι εκείνοι που οδηγήθηκαν στον φιλοτρομοκρατικό λήθαργο από το Σύστημα, όχι απλώς της ανοχής αλλά και της ανάδειξης των χειρότερων κακοποιών του υποκόσμου σε… κυρίαρχες προσωπικότητες. Σε πρότυπα μιας κοινωνίας, που κυριολεκτικά εξανδραποδίζεται πολιτικά και ηθικά με την καλλιέργεια ενός μιθριδατισμού ενός εθισμού στα δηλητήρια των εγκλημάτων κατά τα ζωής, αλλά και της Δημοκρατίας.

Κοντολογίς, το ψευδοριζοσπαστικό-ψευδοαριστερό και με ορισμένες νεοσταλινικές αποκλίσεις κυβερνών μόρφωμα, σχεδόν απροκάλυπτα και χωρίς καμμία διαμαρτυρία, δέχεται την εκλεκτική πολιτική του συγγένεια με τους αναρχοαυτόνομους εγκληματικούς σχηματισμούς. Και όχι μόνον αυτό, αλλά και πρόσωπα, που διετέλεσαν μέλη του υπουργικού του συμβουλίου, επαίρονται στα βιογραφικά τους, ότι πρωτοστάτησαν εθελοντικά ως συνήγοροι, σε δίκες αυτών των αντικοινωνικών αντιδημοκρατικών και τρομοκρατικών στοιχείων.

Ακριβώς, προς όλους αυτούς αλλά και τα θύματα της καλλιεργημένης από το Συριζαϊκό σύστημα λήθης και ανοχής, αυτού του επαίσχυντου αιματοβαμμένου παρελθόντος, αφιερώνεται ο ακόλουθος κατάλογος μερικών από τους 23 δολοφονημένους από την 17 Νοέμβρη.

–        Ρίτσαρντ Γουέλς, σταθμάρχης της CIA.

–        Τζώρτζ Σάντες, αμερικανός διπλωμάτης.

–        Νίκος Μομφεράτος, εκδότης της «Απογευματινής».

–        Παύλος Μπακογιάννης, δημοσιογράφος και βουλευτής.

–        Θάνος Αξαρλιάν, φοιτητής.

–        Κώστας Περατικός, εφοπλιστής.

–        Στίβεν Σάντερς, βρετανός στρατιωτικός ακόλουθος.

–        Κώστας Ανδρουλάκης, εισαγγελέας.

–        Γουίλιαμ Νορντίν, ναυτικός ακόλουθος ΗΠΑ.

–        Οι τούρκοι διπλωμάτες Ομέρ Σαπαχίογλου και Γιοργκού Τσετίν.

–        Οι βιομήχανοι Δημήτρης Αγγελόπουλος και Αλέξανδρος Αθανασιάδης.

Η άποψη του γράφοντος αυτό το σημείωμα είναι ότι κάθε άλλο παρά τυχαία και συμπτωματική είναι η προνομιακή μεταχείριση του Κουφοντίνα, από τις διωκτικές αρχές, αλλά και τη σημερινή κυβέρνηση.

Οι διωκτικές αρχές έχουν το ελαφρυντικό ότι υποχρεωτικά εφαρμόζουν νομοθετικές ρυθμίσεις. Επομένως, το βάρος της ευθύνης για την ηρωοποίηση ορισμένων τρομοκρατών το φέρνει εξ ολοκλήρου η νομοθετούσα κυβερνητική πλειοψηφία. Αλλά με ποιο αντάλλαγμα; Προφανώς με την υστεροβουλία, ότι η εύνοια προς το τρομοκρατικό περιθώριο έχει ως αποτέλεσμα, ο κάθε Κουφοντίνας ως ευνοούμενος από την οποιαδήποτε αντιδημοκρατική κυβέρνηση, τελικά και για λόγους… ευγνωμοσύνης να λειτουργεί ως χρήσιμος και αδίστακτος πραιτωριανός της.

Κάπου όμως τα κέντρα παρόμοιων αστάθμητων κυβερνητικών αποφάσεων καταντούν στόχος μιας γενικότερης λαϊκής χλεύης. Και από την άποψη αυτή δεν είναι τυχαία η ευχή που απευθύνουν κάποιοι προς αρχιμακελάρη της 17 Νοέμβρη: «Και σε ανώτερα Λουκά Κουφοντίνα»! Γιατί όχι «Και επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας των προστατών σου»!