Οι πανεπιστημιακοί χώροι σήμερα μόνο ασφάλεια δεν αποπνέουν, αφού ολοένα και περισσότερα βίαια περιστατικά έρχονται στο φως, γεγονός που επιβεβαιώνει τις ελλείψεις στα ιδρύματα αναφορικά με τη φύλαξη.

Ένα ακόμη βίαιο περιστατικό έλαβε χώρα στο προαύλιο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα και μάλιστα την παραμονή των Χριστουγέννων. Μια νεαρή εργαζόμενη του αστικού ΚΤΕΛ, θέλησε να επισκεφθεί τις τουαλέτες του ΤΕΙ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», η άτυχη γυναίκα μπήκε στο στόχαστρο ενός άντρα, ο οποίος χτυπώντας την επιχείρησε να τη ληστέψει, ενώ στη συνέχεια της επιτέθηκε και σεξουαλικά. Ωστόσο, η γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει από το δράστη.

Η ίδια έσπευσε στην αστυνομία για να καταγγείλει το περιστατικό, ενώ έκανε μήνυση αναφέροντας τα χαρακτηριστικά του άνδρα.

Αναφορικά με το περιστατικό, οι εργαζόμενοι του χώρου του ΤΕΙ υποθέτουν ότι η επίθεση στη νεαρή κοπέλα σημειώθηκε τη στιγμή που ο φύλακας των εγκαταστάσεων έφυγε από το πόστο του προκειμένου να ελέγξει και τους υπόλοιπους χώρους ΤΕΙ.

Με μια απλή περιήγηση στο σημείο της επίθεσης αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για το ιδανικό σημείο για τέτοιου είδους περιστατικά, αφού είναι ένας στενός διάδρομος με ιδιαίτερα πυκνή φύτευση ανάμεσα στις δυο εισόδους του ΤΕΙ.