«Όλοι αυτοί οι οποίοι με τη ρητορική του μίσους στρώνουν ιδεολογικοπολιτικό χαλί στην τυφλή βία, στην τυφλή τρομοκρατική βία κάνουν μεγάλο κακό στη χώρα», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας. Κικίλιας.

Πρώτο μέλημα είναι η υγεία του αστυνομικού συνέχισε ο κ. Κικίλιας, προσθέτοντας ότι προβλέπεται να επισκεφτεί τον τραυματία αστυνομικό στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

«Δυστυχώς είχαμε προειδοποιήσει επανειλημμένως ότι αυτός ο φαύλος κύκλος της ωμής βίας, της ωμής τρομοκρατικής βίας πρέπει να σταματήσει. Μας ανησυχεί ιδιαιτέρως ότι αυτό το συγκεκριμένο χτύπημα έγινε σήμερα χωρίς καν προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Δείχνει την τροπή που παίρνουν τα θέματα της τάξης και της ασφάλειας στην Αθήνα», αναφέρει.

Ευθύνες έριξε και στην κυβέρνηση, αναφέροντας ότι «ως Νέα Δημοκρατία μας προβληματίζει πολύ ο τρόπος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χειρίζονται τα θέματα τάξης και ασφάλειας στη χώρα».

«Πρέπει, όμως, να τονίσω για μία ακόμη φορά ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας θέλει να ζει σε μία χώρα ασφαλή, όπου οι πόλεις μας, οι γειτονιές μας να μπορούν να λειτουργήσουν ειρηνικά, όπου οι πολίτες να μπορούν να κινηθούν χωρίς να φοβούνται. Η ελευθερία είναι βασικό κομμάτι της Δημοκρατίας. Και κανείς δε μπορεί να αισθάνεται ελεύθερος αν δεν είναι ασφαλής Για μία ακόμη φορά, κάνω έκκληση σε όλους αυτούς οι οποίοι επενδύουν στη ρητορική του μίσους για μικροπολιτικά οφέλη να το ξανασκεφτούν» δήλωσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.