Πάνω από 1.300 σταθμοί φόρτισης θα εγκατασταθούν στο Rüsselsheim , γενέτειρα πόλη της Opel. Με αυτόν τον τρόπο η γερμανική πόλη θα γίνει “Ηλεκτρική Πόλη”.

Οι 1.300 σταθμοί φόρτισης σε όλη την πόλη θα βρίσκονται σε όλες τις περιφέρειες και κατοικημένες περιοχές, στις εγκαταστάσεις της Opel, στην πανεπιστημιούπολη του RheinMain University, σε συγκροτήματα κατοικιών του, σε χώρους στάθμευσης επιλεγμένων supermarket και εμπορικών κέντρων κ.α.

Η συμβολή της Opel στο project περιλαμβάνει χώρους στάθμευσης, που θα εξοπλισθούν με 600 σημεία φόρτισης και θα είναι προσιτά στο κοινό μετά την ολοκλήρωση των εργασιών. Επιπλέον, θα εγκατασταθούν σταθμοί φόρτισης σε 350 χώρους στάθμευσης για τον εταιρικό στόλο της Opel.

Το φιλόδοξο πρότζεκτ αναμένεται να έχει υλοποιηθεί έως και το 2020, για το οποίο οι εταίροι έχουν λάβει χρηματοδότηση ύψους 12,8 εκατομμύρια ευρώ.

Μελλοντικά, κάθε δημόσιος σταθμός φόρτισης θα εξυπηρετεί 72 κατοίκους, που μεταφράζεται στην υψηλότερη πυκνότητα σταθμών φόρτισης αναλογικά με τον αριθμό κατοίκων.

Εξάλλου, 400 ακόμα σημεία φόρτισης θα εγκατασταθούν σε ιδιωτικές ιδιοκτησίες – 350 από τα οποία στις εγκαταστάσεις της Opel.

Ενδεικτικά, το Αμβούργο, που σήμερα είναι η Νο1 πόλη της Γερμανίας σε υποδομή φόρτισης, έχει 785 δημόσια προσβάσιμα σημεία φόρτισης για 1,8 εκατομμύρια κατοίκους