Η Δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΙ το πρωί της Δευτέρας, μετά την επίθεση.

«Είμαι εδώ για να εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση μου στους εργαζόμενους και στον ΣΚΑΙ και στην Καθημερινή, να πω για άλλη μια φορά ότι η Δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται και να ζητήσω από την Πολιτεία και την Αστυνομία, επιτέλους, να βρει τους δράστες για να τελειώνουμε με αυτά τα φαινόμενα  τρομοκρατίας τα οποία δυστυχώς κανουν την επανεμφάνισης τους» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του.

«Θα πω μόνο ότι το τοξικό πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται με την ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης, δυστυχώς, βλέπουμε ότι έχει παρενέργειες, αυτό που είναι σημαντικό σήμερα είναι να πέσουν οι τόνοι να μην ρίξουμε άλλο νερό στο μύλο της πόλωσης και να αφήσουμε τους αρμόδιους επιτέλους να κάνουν τη δουλειά τους» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι έχει εμπιστοσύνη στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

«Αυτή η ανοχή στη βία, από τη βία μικρής έντασης, μέχρι τελικά ένα απαράδεκτο και καταδικαστέο τρομοκρατικό χτύπημα όπως αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και όταν γίνεται διαχωρισμός με πολιτικά και ιδεολογικά κριτήρια μεταξύ καλής και κακής βίας τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης, για να σημειώσει ότι «δυστυχώς εκτρέφεται μία νέα γενιά τρομοκρατών. Η απόσταση που χωρίζει μία μολότοφ από ένα καλάσνικοφ, μία βαριοπούλα από αυτή την ισχυρή βόμβα που χτύπησε σήμερα το ΣΚΑΙ δυστυχώς δεν είναι μεγάλη» «Σήμερα είναι η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και όλοι να εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους. Ας σταματήσουμε επιτέλους αυτή την πόλωση, αυτή τη στοχοποίηση που κάνει κακό στη Δημοκρατία» ανέφερε και κατέληξε λέγοντας ότι «τον πρώτο λόγο τον έχει η κυβέρνηση, εδώ διότι το κλίμα αυτό της ακραίας πόλωσης της στοχοποίησης δεν το καλλιεργήσαμε εμείς, άλλοι το καλλιέργησαν. Ας αναλογιστούν λοιπόν όλοι τις ευθύνες τους. Αυτές στιγμές περίσκεψης και περισυλλογής, ας κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω και ας δούμε πώς θα τελειώνουμε με αυτά τα φαινόμενα».