Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα η ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του 12ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωρά στη διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων, οι οποίες θα βελτιώσουν τη χώρα, ενώ στέλνει μήνυμα νίκης ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών, επισημαίνοντας ότι υπάρχει άλλος δρόμος για την Ελλάδα.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν ως την Κυριακή και θα ολοκληρωθούν με την εκλογή για την ανάδειξη των μελών της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος και με ομιλία του Κ. Μητσοτάκη.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα αναδειχθούν οι δεσμεύσεις της ηγεσίας που θα υλοποιηθούν σε μία σειρά τομείς όπως η Κατοικία, το Εισόδημα, η Εργασία, η Κοινωνική Αλληλεγγύη, η Παιδεία, το Περιβάλλον, η Υγεία.

Σημεία της ομιλίας του Προέδρου της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία θα είναι το κόμμα του λαού, την Ελλάδας και των Ελλήνων, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη της ομιλία του, στο τακτικό συνέδριο του κόμματος.

Με αναφορές στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, αλλά και στο σκάνδαλο της ΔΕΠΑ έως και τις αποκαλύψεις για τον στενό συνεργάτη της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τονίζοντας ότι η πλειονότητα της κοινωνίας απευθύνει ένα και μόνο σύνθημα «Φύγετε».

Είπε ότι ο εκλογικός αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και πως η ΝΔ θα κάνει ο,τι χρειαστεί για να ηγηθεί κατά κράτος στις επόμενες εκλογές.

Προέτρεψε δε τα στελέχη του κόμματος να αφήσουν στην άκρη  τα κοστούμια εξουσίας και να φορέσουν στολή εργασίας «διότι η μάχη η σκληρή».

Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να εξαγγείλει δύο νέες και πολύ σημαντικές δεσμεύσεις του για την οικονομική ανάταξη της χώρας και κυρίως την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη τονίζοντας ότι επέλεξε την ημέρα του συνεδρίου της ΝΔ για μια φτηνή φιέστα αντιπερισπασμού.

Κάνοντας ειδική αναφορά στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δίχασε τον ελληνικό λαό και δεν δημιούργησε συνθήκες εθνικής συναίνεσης ανταλλάσσοντας ένα μέτρο με εθνική υποχώρηση.

Διεμήνυσε ότι η ΝΔ δεν θα κυρώσει ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ζήτησε εκλογές νωρίτερα ώστε όπως είπε να αποφασίσει ο λαός με τη ψήφο του αν θέλει ή όχι τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Για το άσυλο: Είπε ότι ο νόμος δεν τροποποιείται και δεν βελτιώνεται, αλλά καταργείται. Επεσήμανε ότι το άσυλο, από άσυλο ιδεών έχει μετατραπεί σε άσυλο ανομίας, παραβατικότητας και βίας.

Για το Δημόσιο: Δεν γίνεται η βασική πολιτική υπόσχεση και το όραμα που προσφέρουν τα κόμματα να περιστρέφεται γύρω από το βολικό όνειρο μιας «θέσης στο Δημόσιο». Υποστήριξε ότι εντός του Δημοσίου υπάρχουν πολύ υπεύθυνοι, εργατικοί και αφοσιωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, τονίζοντας ότι «θα σταθούμε δίπλα τους».

Οι προτάσεις της ΝΔ

Για τη μετάβαση από την εποχή της ανασφάλειας, στην εποχή των προσδοκιών ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγγειλε ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται με διπλάσιο ρυθμό από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ. Διότι, όπως είπε «το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία, ώστε να προχωράμε όλοι μαζί μπροστά και να μη μένει κανείς πίσω». Τόνισε πως αν η  ελληνική οικονομία αναπτυχθεί με 10% την επόμενη τριετία, ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί κατά 20%. Δηλαδή θα επανέλθει σταδιακά στα 703 ευρώ το 2022.

Ανακοίνωσε ενιαία ρύθμιση χρεών με 120 δόσεις για όλους τους πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος εξήγγειλε ότι επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα.

Παράλληλα εξήγγειλε ότι το αφορολόγητο όριο για κάθε παιδί θα προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρών, ενώ τα βρεφικά είδη και τα είδη πρώτης ανάγκης θα υπαχθούν στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ.

Προανήγγειλε οικονομική ενίσχυση 180 ευρώ το μήνα για 10 μήνες το χρόνος, στις οικογένειες τους που το παιδί τους δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, προκειμένου να επιλέγουν τον βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής τους.

Ανακοίνωσε επίσης επαναφορά όλων των επιδομάτων που έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ στις πολύτεκνες οικογένειες αλλά και νέα μέτρα στήριξης.