Μια εκδήλωση για καλό σκοπό διοργανώνει την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι, στην πλατεία Κοραή η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά σε συνεργασία με την Ελληνογαλλική Σχολή «Jeanne D' Arc». Πρόκειται για εκδήλωση Συλλογής Παιχνιδιών και Βιβλίων για παιδιά και εφήβους οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Μάλιστα, πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του δήμου Πειραιά για τις γιορτές και περιλαμβάνει μουσικοχορευτικές δραστηριότητες από μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής "Jeanne D' Arc" καθώς και από φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης. Τα παιχνίδια και τα δώρα θα συλλέγονται στο Γραφείο Εθελοντισμού (ισόγειο Δημαρχείου Πειραιά, πλατεία Κοραή) καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Σημειώνεται πως προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία κατανομής των παιχνιδιών και των βιβλίων, θα πρέπει τα προσφερόμενα είδη να μην είναι τυλιγμένα και να έρχονται σε ανοιχτή σακούλα δώρου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Πειραιά, σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιωνιδείου Σχολής.

«Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου συγκεντρώνουμε παιχνίδια και βιβλία για παιδιά που έχουν ανάγκη τη στήριξη όλων μας. Επιθυμούμε πάντα τις γιορτινές αυτές ημέρες πέρα από ψυχαγωγικές δραστηριότητες, να διοργανώνουμε εκδηλώσεις για την υποστήριξη των συνανθρώπων μας. Είμαι βέβαιος πως οι Πειραιώτες, θα δείξουν γι΄ ακόμα μια φορά την ευαισθησία και το αίσθημα αλληλεγγύης που τους διακρίνει», δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, με αφορμή τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης της ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά, Κορίνα Λαουλάκου, σημείωσε πως οι Πειραιώτες έχουν δείξει πολλές φορές ότι βρίσκονται δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, «όπως το έπραξαν και τον Σεπτέμβριο όπου προσέφεραν σχολικά είδη για μαθητές που υποστηρίζονται από την ΚΟ.Δ.Ε.Π. Είμαι βέβαιη πως για ακόμα μία φορά θα προσφέρουν για τα παιδιά που αναζητούν χαρά, ώστε να καταφέρουν να διατηρήσουν την ανεμελιά και την παιδικότητα τους».