Ο Παναγιώτης έχασε την δουλειά του! Η φονική καταστροφή κατέστρεψε τα μελίσσια και όλα τα εργαλεία του. Αυτή είναι η ιστορία ενός κατοίκου και επαγγελματία του Ματιού, ο οποίος είδε την πυρκαγιά να του καταστρέφει τους κόπους μιας ζωής. Γλίτωσε από θαύμα το σπίτι του, αλλά καταστράφηκε ολοσχερώς η μελισσοκομική δραστηριότητά του.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα της εθελοντικής ομάδας για το Μάτι στο facebook, ο κύριος Παναγιώτης περιγράφει το δράμα του. Περιγράφει πώς χάθηκαν τα πάντα, τα μελίσσια του αλλά και εργαλεία που πολύ δύσκολα μπορεί να ξαναβρεί.

Αλλά η περιγραφή του έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν μιλά για το γεγονός ότι έχει μετατραπεί σε μπαλάκι μεταξύ υπουργείων. Αντί να τον βοηθήσουν, τον κοροϊδεύουν, του απαντούν με ειρωνεία, δεν ασχολούνται μαζί του.

Κι αυτός πρώτος προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του μόνος, χωρίς καμιά βοήθεια. Οι κάτοικοι της περιοχής αναρτούν το βίντεο και καλούν τον κόσμο να βοηθήσει για να πάρει ξανά πίσω τη ζωή του ο Παναγιώτης, να αγοράσει τα εργαλεία που χρειάζεται, να ξαναστήσει τα μελίσσια του.