Σε ξεχωριστά σωφρονιστικά ιδρύματα μεταφέρονται προσωρινά οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας από τη Ρόδο, Ελένης Τοπαλούδη.

Σε κλίμα άκρα μυστικότητας και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι κατηγορούμενοι, που κρίθηκαν την Παρασκευή προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, μεταφέρονται σε διαφορετικές φυλακές μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, ο 19χρονος αλλοδαπός οδηγείται στης φυλακές του Αυλώνα, ενώ ο 21χρονος Ροδίτης στα Γρεβενά.

Η μεταγωγή τους πραγματοποιείται υπό άκρα μυστικότητα, δεδομένου ότι η η κοινωνία αντιδρά με οργή στην υπόθεση της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας.

Οι απολογίες τους

Το Star που έφερε στο φως τις απολογίες του 19χρονου και του 21χρονου, αποκαλύπτει τον κυνισμό και την αδυναμία τους να καταλάβουν τι έκαναν και να ζητήσουν συγγνώμη.

Ο 19χρονος Αλβανός, που ήταν ο μοναδικός που είχε ομολογήσει, αλλάζει τώρα τα όσα είχε πει. Και οι δυο δίνουν διαφορετικό κίνητρο που οδήγησε στο να πάρει κάποιος το σίδερο και να τη χτυπήσει.

Τι ισχυρίστηκε ο Έλληνας κατηγορούμενος

«Ο Α. (σ.σ 19χρονος Αλβανός) τη χτύπησε με το σίδερο στο κεφάλι γιατί εκνευρίστηκε όταν η Ελένη είπε ότι εγώ ήμουν καλύτερος από αυτόν ερωτικά. Πανικοβλήθηκα. Αυτό που είδα ήταν απάνθρωπο. Είδα μια πρωτοφανή συμπεριφορά. Έναν άλλο άνθρωπο. Στη συνέχεια απείλησε και εμένα ότι θα μου κάνει κακό. Επειδή είναι πρωταθλητής πολεμικών τεχνών, φοβήθηκα», δήλωσε ο 21χρονος Ροδίτης ενώπιον της ανακρίτριας.

Τι ισχυρίστηκε ο Αλβανός κατηγορούμενος

«Ο Μ. (σ.σ. ο 21χρονος Ροδίτης) τη χτύπησε δυνατά γιατί αρνήθηκε να βρεθεί μαζί του ερωτικά. Φοβήθηκα. Με απείλησε ότι αν μιλήσω θα πάθω τα ίδια. Ήμουν παρών όταν την πέταξε από τα βράχια», υποστήριξε ο 19χρονος Αλβανός ενώπιον της ανακρίτριας.

Σύμφωνα, πάντα, με το Star, τα όσα δήλωσαν στις ξεχωριστές καταθέσεις τους, τα είπαν και στην κατ» αντιπαράσταση εξέτασή τους από την ανακρίτρια.