Στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγήθηκαν πριν από λίγη ώρα έντεκα από τους δεκαπέντε συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο περιθώριο των εκδηλώσεων μνήμης για το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με τις ασκηθείσες διώξεις, στον ανακριτή καλείται να δώσεις εξηγήσεις ένας από τους συλληφθέντες, καθώς, του αποδίδεται μεταξύ άλλων το κακούργημα της κατοχής εκρηκτικών υλών. Για τους υπόλοιπους δέκα που προσήχθησαν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, η δίωξη είναι σε βαθμό πλημμελήματος και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αρμόδιο δικαστήριο με την αυτόφωρη διαδικασία.

Συγκεκριμένα, εννέα εξ αυτών κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης και απείθεια και παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, ενώ ο δέκατος παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για αντίσταση, σωματικές βλάβες, κατοχή και χρήση φωτοβολίδων, όπως επίσης για διατάραξη κοινής ειρήνης.

Σε ό,τι αφορά τους τέσσερις, για τους οποίους δεν έγινε μεταγωγή στο Δικαστικό Μέγαρο, πρόκειται για ανήλικους, στους οποίους αποδίδονται κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και με προφορική εντολή της εισαγγελέως αφέθηκαν ήδη ελεύθεροι.