Σφίγγει ώρα με την ώρα ο κλοιός γύρω από τον δράστη ή τους δράστες της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο. Αφού ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και την Ελένη Τοπαλούδη πλέον η Αστυνομία ερευνά όλα τα στοιχεία που υπάρχουν για να έρθουν πιο κοντά σ’ αυτόν ή αυτούς που σκότωσαν την κοπέλα.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές έχουν εστιάσει τις έρευνες σε δύο άτομα, έναν Έλληνα και έναν αλλοδαπό.

Ίχνη DNA της φοιτήτριας εντοπίστηκαν τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στο σπίτι του ενός εκ των υπόπτων. Η τελευταία φορά που βγήκε από το σπίτι της ήταν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της περασμένης Τρίτης και ενώ προηγουμένως μιλούσε με μια φίλη της όταν της χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματός της ένα άγνωστο άτομο.

Τότε έκλεισε το τηλέφωνο με την φίλη της άνοιξε την πόρτα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα εμφανίζεται, σύμφωνα με το βιντεοσκοπημένο υλικό που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας να επιβιβάζεται σε ένα λευκό βανάκι όπου εκτός από τον οδηγό δεν γνωρίζει κανείς εάν μέσα υπήρχαν και άλλα άτομα.

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε την κοπέλα, μίλησε στο Star και ανέφερε ότι υπάρχουν στοιχεία εκτός της ιατροδικαστικής εξέτασης που βεβαιώνουν τη δολοφονία:

«Η φοιτήτρια δολοφονήθηκε», ήταν τα ακριβή λόγια του. Επιβεβαίωσε αυτά που λέει ο πατέρας της, ότι δηλαδή υπάρχουν ίχνη στραγγαλισμού και ότι ο θάνατος της οφείλεται σε πνιγμό. Αποκάλυψε ότι υπάρχουν και άλλα στοιχεία τα οποία και έχει καταθέσει στις λιμενικές αρχές που δείχνουν ότι η άτυχη κοπέλα έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Η Αστυνομία θεωρεί ότι οι δράστες είναι τουλάχιστον 2  και δεν αποκλείεται και τρίτο άτομο. Οι λιμενικοί έχουν στα χέρια τους και νέο βίντεο όπου φαίνεται η κοπέλα με έναν άνδρα να πίνουν καφέ κοντά στο σπίτι της. Αυτό το βίντεο οδήγησε τις αρχές και στην ταυτοποίηση του ενός υπόπτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», η εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για συλλήψεις είναι ένα βίντεο που έφθασε στα χέρια των αρχών χθες το βράδυ και το οποίο δείχνει καθαρά μέσα σε αυτοκίνητο τη φοιτήτρια και ένα ακόμη άτομο που πιθανολογείται πως είναι ο δράστης.

Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, κατάθεση στις αρχές έδωσε ο ιδιοκτήτης του λευκού βαν, που εθεάθη κοντά στο σπίτι της νεαρής και στο οποίο φέρεται να επιβιβάστηκε το μοιραίο βράδυ η άτυχη φοιτήτρια. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος, φέρεται να είναι ο άνθρωπος που εντόπισε τη σορό της 21χρονης και ενημέρωσε τις αρχές.

Παράλληλα, κατέθεσε και ένας νεαρός Αλβανός ο οποίος φέρεται να είναι φίλος του γιου του ιδιοκτήτη του βαν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο άντρες έχουν πέσει σε αντιφάσεις στις καταθέσεις τους.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η 21χρονη να είχε ραντεβού με έναν από τους δύο και την πιθανότητα να στραγγαλίστηκε και στη συνέχεια οι δράστες να πέταξαν τη σορό της στα βράχια.

Το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια, ανέλαβε τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας της 21χρονης φοιτήτριας, που βρέθηκε δολοφονημένη σε βράχια στη Ρόδο.

Ο ίδιος, μάλιστα, πριν από λίγη ώρα, βγήκε χθες ζωντανά στον αέρα της τηλεοπτικής εκπομπής, «Μαζί σου», όπου και επιβεβαίωσε την είδηση αυτή.

«Θα ασκήσω το λειτούργημά μου, σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο της Ρόδου και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις», δήλωσε ο δικηγόρος.

Ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας, που βρίσκεται από  στο νησί της Ρόδου,  ανέφερε όσα προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, μη μπορώντας να κρύψει τη θλίψη του.

“Δεν μπορούμε παρά να κρατήσουμε τις αναμνήσεις από το κοριτσάκι μας. Τα αποτσίγαρά της, ένα μισοφαγωμένο μήλο, λίγες τρίχες στο μαξιλάρι. Η ψυχή φεύγει, μετά το σώμα, μένουν οι αναμνήσεις…” είπε και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.