Τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης σε συνδυασμό με το βίντεο που έχει στη διάθεσή του  αξιολόγησε ο 23ος τακτικός ανακριτής  καλώντας σε απολογία τους τέσσερις αστυνομικούς για συμμετοχή στην υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου. Όπως είναι γνωστό και οι τέσσερις νέοι κατηγορούμενοι  εμφανίστηκαν σήμερα Δευτέρα ενώπιόν του δικαστικού λειτουργού  από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018.

Στο κατηγορητήριο που συνέταξε ο ανακριτής , σύμφωνα με πληροφορίες , επισημαίνεται  ότι οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί έπληξαν με κλωτσιά , με παρατεταμένο πάτημα του χεριού , με πάτημα στο πόδι  το θύμα. Με τον τρόπο αυτό  προκάλεσαν σε εκείνον  σωματική βλάβη  η οποία ήταν αυξημένη , λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει.  Συνεπεία των κακώσεων, κατά την κατηγορία πάντα,  δηλαδή  των προκληθέντων πολλαπλών και διάσπαρτων τραυμάτων  που οφείλονται  στη συγκλίνουσα συμπεριφορά  των κατηγορουμένων καθώς και στο μηχανισμό  στρες  του θύματος  , προκλήθηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με τα ανωτέρω τραύματα  και οδήγησαν  στο θάνατο του ανωτέρω.

Με βάση τα διαλαμβανόμενα στο κατηγορητήριο θα κληθούν να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι , οι οποίοι αρνούνται ότι δικές τους ενέργειες συνδέονται αιτιωδώς με το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση έχουν απολογηθεί ήδη δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Παράλληλα, ο ανακριτής εξετάζει και το αίτημα της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου , που επικαλούμενοι τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, αλλά και τα συμπεράσματα του τεχνικού συμβούλου που είχε οριστεί ζητούν τη μετατροπή της κατηγορίας από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.