Tη νομική  άποψη ότι δεν υφίσταται αδίκημα λαθρεμπορίας χρυσού , επικαλούμενος τις  διατάξεις της σύμβασης της Ε.Ε με την Τουρκία του 1995, που προβλέπει ότι δεν υπάρχουν εισαγωγικοί ή εξαγωγικοί δασμοί με την Τουρκία, επικαλείται  ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος υπερασπίζεται τους φερόμενους ως επικεφαλής  της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης .  «Οι εντολείς μου αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή σε πράξεις λαθρεμπορίας για πραγματικούς και νομικούς λόγους.

Επί της ουσίας ουδέποτε μετέφεραν κράμα χρυσού στην Τουρκία. Νομικά το αδίκημα της λαθρεμπορίας δεν υφίσταται , γιατί το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1995 με την υπ΄αριθμόν 1 απόφασή του κατήργησε τους εισαγωγικούς και εξαγωγικούς δασμούς και φόρους με την Τουρκία για όλα τα προϊόντα πλην των τροφίμων», αναφέρει ο κ.Δημητρακόπουλος.

Από το πρωί απολογούνται στην ανακρίτρια οι 23  κατηγορούμενοι , που ουσιαστικά αποτελούν και την τελευταία ομάδα των εμπλεκομένων  στην υπόθεση  λαθρεμπορίας χρυσού, που απασχολεί τη Δικαιοσύνη.  Ήδη από τους 40 για τους οποίους ολοκληρώθηκε η διαδικασία οι 8 έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι, ενώ οι υπόλοιποι έχουν αφεθεί ελεύθεροι.