«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει στρατηγική. Η μόνη στρατηγική που έχει είναι το κλείσιμο της ψαλίδας», δήλωσε ο Τομεάρχης ‘Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, χαρακτηρίζοντας ως «ένδειξη πανικού να βάζει τους υπουργούς του να υπόσχονται χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο και να θεωρεί μετά από 21 φορές που έκοψε τις συντάξεις, μετά την άγρια υπερφορολόγηση που οδήγησε στη διάλυση της μεσαίας τάξης και στη φτωχοποίηση των Ελλήνων, ότι θα δώσει «μισό στα 10″ και μετά από τόσα χρόνια ψεμάτων και ταλαιπωρίας, η κοινωνία θα τον δεχτεί ξανά ως σωτήρα».

Ο κ. Κικίλιας επιτέθηκε και στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για τον οποίο ανέφερε πως «μιλώντας για ταξική μεροληψία, μάς αποκάλυψε τη λογική της κυβέρνησης: να τσακίζει τη μεσαία τάξη για να τα δίνει σε ημέτερους και να φτιάξει κομματικό στρατό ώστε να μην καταρρεύσει εκλογικά και να μπορέσει να επιβιώσει την επόμενη μέρα».

«Η Ν.Δ. είναι το μόνο κόμμα που επιβίωσε της κρίσης, με κραταιά ποσοστά και αποτελεί τη μόνη ελπίδα για το αύριο. Το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η λύση για τη χώρα, που σήμερα έχει ένα ΑΕΠ αναιμικό, το οποίο δε φτάνει για όλους μας και η κυβέρνηση βάζει τη μία κοινωνική τάξη να κανιβαλίζει την άλλη», επισήμανε ο κ. Κικίλιας, ο οποίος επανέλαβε τις πρώτες κινήσεις προσέλκυσης επενδύσεων μιας αυριανής κυβέρνησης της Ν.Δ.

«Οι μικρές, μεσαίες και μεγάλες, εγχώριες και εξωχώριες επενδύσεις, χωρίς περιορισμό, με εκ των υστέρων έλεγχο των στοιχείων τους και βαριές ποινές σε όποιον παρανομήσει, θα φέρουν νέες, ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, θα θωρακίσουν το ασφαλιστικό σύστημα που καταρρέει και θα δώσουν τη δυνατότητα στα νέα παιδιά να μην φεύγουν στο εξωτερικό και όσοι πάλι είναι στην Ελλάδα άνεργοι και άεργοι να έχουν τύχη να βρουν μια δουλειά. Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει μια πλατιά λαϊκή βάση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θα μειώσει πάση θυσία τη φορολογία. Αυτό είναι λαϊκό μέτρο, καθώς οι πρώτοι που πλήττονται από την υπερφορολόγηση δεν είναι οι πλούσιοι, αλλά τα λαϊκά στρώματα».

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην Ε.Ε. «που επέτρεψε στον κ. Τσίπρα να φορολογήσει αγρίως τους Έλληνες. Φταίει και η Κομισιόν και ο κ. Μοσκοβισί. Αν έρθουν νέες επενδύσεις και ξεμπλοκάρουν οι υπάρχουσες που καρκινοβατούν, δεν θα χρειάζονται αυτά τα εξοντωτικά πλεονάσματα», όπως χαρακτηριστικά είπε.