«Οι 100 ημέρες μετά τα μνημόνια φαίνονται στην τσέπη του συνταξιούχου, του εργαζόμενου και του επαγγελματία. Και αυτό είναι αδιάψευστος μάρτυρας, οπότε τα μέτρα της κυβέρνησης, και τα χθεσινά, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια να ξεπλύνει την πολιτική της, να κάνει μια αναδιανομή της φτώχειας, τη στιγμή που συνεχίζει την αντιλαϊκή επίθεση» τόνισε σε παρέμβασή του στην ΕΡΤ1 ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.

«Και ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2019, αναδεικνύει αυτόν το χαρακτήρα της αντιλαϊκής επίθεσης. Στοχεύει στο να μειώσει ακόμα περισσότερο τις απαιτήσεις του κόσμου. Να μάθει να ζει με αυτά τα επιδόματα φιλανθρωπίας. Να μάθει να ζει με λίγα και να μη διεκδικεί την απαίτηση να ικανοποιηθούν σήμερα οι σύγχρονες ανάγκες του. Και ταυτόχρονα να συγκαλύψει και το χαρακτήρα της πολιτικής της κυβέρνησης, όπου πέρα από αντιλαϊκή, είναι μια πολιτική που σήμερα στηρίζει ακριβώς και δίνει προνόμια και κίνητρα στους επιχειρηματικούς ομίλους, στο μεγάλο κεφάλαιο, στην οικονομική ελίτ» πρόσθεσε.

Ανέφερε ως «κορυφαίο παράδειγμα» τό ότι «ενώ η κυβέρνηση ματώνει τον λαό στη φορολογία, φέρνει μέτρο με το οποίο μειώνει τον φόρο στα διανεμόμενα κέρδη από 15% σε 10%. όταν ο εργαζόμενος και ο συνταξιούχος καλείται να καταβάλλει 22% φορολογία, στις οικονομικές ελίτ μειώνει την φορολογία στο 10%, άρα ματώνει το λαό για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι».

Επικαλέστηκε, επίσης, τα «αποκαλυπτικά στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, σύμφωνα με τα οποία από το 2008 έως το 2017 ο πραγματικός μισθός υφίστατο απώλειες -και σε ημέρες εκτός κρίσης- 3% ετησίως, άρα σωρευτικά 35%».

«Αυτό επιβεβαιώνει ότι για να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων πρέπει να ματώσει ο εργαζόμενος, να απωλέσει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Υπάρχει αυτή η εργασιακή ζούγκλα την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί για να μη πω οτι κάνει και ένα βήμα παραπέρα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για τα καλέσματα σε καταλήψεις σήμερα στα σχολεία, ο Νίκος Καραθανασόπουλος σημείωσε ότι «το προηγούμενο διάστημα έγιναν μαζικές συνελεύσεις μαθητών, φοιτητών και μεγάλα συλλαλητήρια για την Παιδεία και τα τεράστια προβλήματά της, αλλά όχι μόνο δεν προβλήθηκαν, αλλά συσκοτίστηκαν. Ενώ αντίθετα υπερπροβάλλονται κάποιες κινήσεις που γίνονται «απ’ έξω», χωρίς να έχουν ένα χαρακτήρα μαζικό, δραστηριοτήτων μέσα στα σχολεία, και όπου παρεμβαίνει άμεσα η Χρυσή Αυγή και τα υπόλοιπα ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία».

«Εμείς λέμε καθαρά ότι ο εθνικισμός, τον οποίο αξιοποιεί σήμερα η Χρυσή Αυγή, όχι μόνο δεν μπορεί να απαντήσει, αντίθετα εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς των Αμερικανών και των ΝΑΤΟικών στην περιοχή, που οι σχεδιασμοί τους είναι το ξανμοίρασμα των αγορών και η αλλαγή των συνόρων» τόνισε ο Ν. Καραθανασόπουλος, προσθέτοντας «δεν μπορούν να απαντήσουν στους σχεδιασμούς και στη δράση των φασιστών και μέσα στα σχολεία, όλα αυτά τα κόμματα τα οποία είτε καλλιεργούν τον εθνικισμό, είτε στηρίζουν τα συμφέροντα των Αμερικάνων και των ΝΑΤΟϊκών για αλλαγή των συνόρων, όπως η ελληνική κυβέρνηση που αποτελεί και τον σημαιοφόρο».

Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση «που δεν προχωρά να επιταχύνει την διαδικασία να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής» κατέληξε ο Ν. Καραθανασόπουλος.