Ο Νίκος Ταχιάος θα είναι ο υποψήφιος που θα στηρίξει η ΝΔ για τον δήμο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα και με δήλωση της εκπροσώπου του κόμματος Μαρίας Σπυράκη.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επέλεξε να στηρίξει το συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο έχει έντονα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά καθώς στο παρελθόν είχε διατελέσει αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης και είχε εκπονήσει πρότζεκτ για την πόλη όπως η ανάπλαση της παραλίας και το νέο δημαρχιακό μέγαρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε το Ν. Ταχιάο την περασμένη Τετάρτη, στο γραφείο του στη Βουλή και είχαν συζητήσει την υποψηφιότητά του για τον δήμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υποψήφιος που θα στηρίξει η ΝΔ είναι αδελφός της πρώην βουλευτού του Ποταμιού και δημοσιογράφου Χριστίνας Ταχιάου.

Το βιογραφικό του Νίκου Ταχιάου

Ο Νίκος Ταχιάος είναι από το Θεσσαλονίκη και προέρχεται από επιχειρηματική οικογένεια της πόλης.

Εχει μεγάλη πείρα στην τοπική αυτοδιοίκηση και του πιστώνονται εμβληματικά έργα της πόλης, όπως η νέα παραλία -με την μελέτη της οποίας ασχολήθηκε προσωπικά- και το δημαρχιακό μέγαρο, για το οποίο είχε την ευθύνη του διαγωνισμού.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ταχιάος είναι από τους πρωτεργάτες πρωτοποριακών σχεδίων στον δήμο Θεσσαλονίκης όπως ο πολεοδομικός και αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την Νοτιοανατολική Πύλη, για τον οποίο ο δήμος βραβεύθηκε από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών, καθώς και το πιλοτικό πρόγραμμα της επέκτασης της περιοχής των Λαχανοκήπων.

Να σημειωθεί ότι πλούσιο είναι το έργο του και στον τομέα του Πολιτισμού, καθώς κατά τη θητεία του ως αντιδημάρχου Πολιτισμού διοργάνωσε πρωτοποριακές πολιτιστικές εκδηλώσεις για τη Θεσσαλονίκη της δεκαετίας του 1990, στο πλαίσιο των οποίων συμμετείχαν κορυφαίοι καλλιτέχνες διεθνούς φήμης.

Ο Νίκος Ταχιάος έχει θητεύσει επίσης στο Υπουργείο Εξωτερικών ως αναπληρωτής γενικός γραμματέας αρμόδιος για την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι γ σχέση του, με τη ΝΔ μετρά πολλά χρόνια, καθώς έχει διατελέσει πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, και σήμερα είναι αναπληρωτής γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού του κόμματος.