«Δεν πιστώνεται στην κυβέρνηση η ακύρωση του μέτρου που μόνο η κυβέρνηση έχει ψηφίσει», ισχυρίζεται, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην απόφαση του Euroworking Group, να ανάψει το «πράσινο φως» για κατάργηση -και όχι αναστολή- του μέτρου περικοπής των συντάξεων υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορεί να πιστωθεί θετικά σε κάποιον η διόρθωση μιας ζημιάς που μόνος του έκανε».

Ερωτηθείς, εάν η κυβέρνηση καταφέρει να επιτύχει και το στόχο ενός υψηλότερου «πακέτου» θετικών μέτρων στον προϋπολογισμό του 2019, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι «όσο τα θετικά μέτρα προέρχονται από την υπερφορολόγηση των Ελλήνων και όχι από την αύξηση του ΑΕΠ, αυτό δεν είναι στην πραγματικότητα θετικά μέτρα αλλά αρνητικά μέτρα».

Ωστόσο, στην ερώτηση «εάν είναι οξύμωρο τόσο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ όσο και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας να εξυμνούν την κυβέρνηση για την οικονομία, και η ΝΔ να μιλάει για 4ο μνημόνιο» ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης απαντά: «Οι άνθρωποι τον επαινούν δημόσια γιατί τους κάνει τις δουλειές τους».

Πέραν τούτων, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ δηλώνει ότι με κυβέρνηση ΝΔ θα ισχύσει ο κανόνας 5 προς 1 στο Δημόσιο και αιτιολογεί λέγοντας: «Η ΝΔ δεν πρόκειται να φορτώσει με προσλήψεις το Δημόσιο. Θα ισχύσει ο κανόνας 5 προς 1. Δεν θα υπάρξουν απολύσεις. Αλλά σταδιακά θα μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, έτσι ώστε να υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για να μειωθούν οι φόροι».

Για την καταρχήν συμφωνία Πρωθυπουργού-Αρχιεπισκόπου για την εκκλησία, ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει: «Η δικιά μας συμφωνία με την εκκλησία δεν προκάλεσε κανένα εσωτερικό πρόβλημα στην εκκλησία».

Αναφορικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι «ο κ. Τσίπρας ξενικά τη διαδικασία με μοναδικό σκοπό να μην γίνει Συνταγματική αναθεώρηση».

Σχολιάζοντας εξάλλου τη δήλωση του Αμερικανού πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ ότι «η ιστορία θα είναι γενναιόδωρη για Τσίπρα-Ζάεφ» αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σχολιάζει, στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο: «Οι θέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες έχουν άλλωστε αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία και οι οποίες, δυστυχώς αδυνατούν να καταλάβουν την ευαισθησία του ελληνικού λαού σε αυτό το θέμα, είναι γνωστές».

Τέλος, ερωτηθείς «εάν χωράει στη ΝΔ ο κ. Τατσόπουλος» ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης σημειώνει: «Τις ιδεολογικές μας διαφορές θα έχουμε την πολυτέλεια να τις λύσουμε αφού θα έχουμε σώσει τη χώρα από αυτούς που την ονειρεύονται Βενεζουέλα».