Σκηνικό έντασης επικρατεί την τελευταία ώρα στα Εξάρχεια καθώς αντιεξουσιαστές εκσφενδόνισαν μολότοφ στην οδό Στουρνάρη, ενώ νωρίτερα έστησαν οδοφράγματα στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο.

Ειδικό όχημα της ελληνικής αστυνομίας κάνει αυτή την ώρα ρίψεις νερού επί της οδού Πατησίων προς την πλευρά του Πολυτεχνείου όπου είναι συγκεντρωμένα αρκετά άτομα. Τα άτομα αυτά πετούν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και κομμάτια από μάρμαρα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που από την πλευρά τους κάνουν ρίψεις χειροβομβίδων κρότου λάμψης καθώς και χρήση δακρυγόνων.

Παράλληλα, ομάδες αντιεξουσιαστών έχουν βάλει φωτιές σε κάδους, ενώ έχουν στήσει και οδοφράγματα, μάλιστα, κάποιοι από αυτούς βρίσκονται σε ταράτσες κτιρίων, απ’ όπου και πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

Λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ αντιεξουσιαστές με σιδηροτροχό έκοψαν την πύλη του Πολυτεχνείου.

Οκτώ προσαγωγές

Οκτώ προσαγωγές έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν νωρίτερα μπροστά στο σταθμό του μετρό Αμπελόκηποι στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ. Οι προασαχθέντες οδηγήθηκαν στην κρατική ασφάλεια.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν το μπλοκ των αντιεξουσιαστών περνούσε από τη διασταύρωση Πανόρμου και Αλεξάνδρας. Τη στιγμή εκείνη, ομάδα ατόμων επιτέθηκε κατά της αστυνομικής δύναμης μπροστά στο σταθμό του μετρό με πέτρες, καδρόνια και πυροσβεστήρες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Νωρίτερα διαδηλωτές έκαψαν την αμερικανική σημαία έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Το απόγευμα, έξω από την αμερικανική πρεσβεία έφτασε η η κεφαλή της πορείας με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, την οποία κρατούσαν μέλη της ΠΑΣΠ. Μόλις έφτασαν, οι φοιτητές έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ύψωσαν τα χέρια τους πάνω από τη σημαία, τη δίπλωσαν και στη συνέχεια διαλύθηκαν.

Φοιτητές, εργαζόμενοι και εκπρόσωποι φορέων φωνάζουν συνθήματα τιμώντας τη μνήμη όσων αγωνίστηκαν πριν από 45 χρόνια για να πέσει η Χούντα. «Αδέλφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε», «Ανεξάρτησια, λαϊκή κυριαρχία» είναι μερικά από τα συνθήματα που φωνάζουν οι διαδηλωτές.

https://www.facebook.com/www.in.gr/videos/2471948593033572/?notif_id=1542474724546828&notif_t=live_video_explicit