Την ικανοποίησή του για τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε:

«Με ικανοποίηση χαιρετίζω την δήλωση του κ. Πρωθυπουργού σχετικά με την σημερινή ομόφωνη απόφαση της έκτακτης Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και την συνέχιση του ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας για τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η από κοινού συνεργασία αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα για την εμβάθυνση των διακριτών μας ρόλων στο πλαίσιο πάντα της από κοινού εξυπηρέτησης των συμφερόντων του λαού μας».

Η απάντηση αυτή πάντως γεννά πολλά ερωτήματα. Πώς είναι δυνατόν ο Αρχιεπίσκοπος να χαιρετίζει την ανακοίνωση του Μαξίμου που έλεγε ότι θα προχωρήσει μόνο του για τη μισθοδοσία των κληρικών, λίγη ώρα αφ’ ότου η ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχίας έλεγε ότι οι παπάδες παραμένουν στο Δημόσιο;

Γιατί επιμένει ο Ιερώνυμος; Πιστεύει ότι μπορεί να περάσει τη συμφωνία τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο και να παραβλέψει την οργή της Ιεραρχίας; Και πώς το Μαξίμου από την άλλη λέει ότι είναι δουλειά της κυβέρνησης να προχωρήσει το μισθολογικό όταν η συμφωνία προέβλεπε ότι θα τεθεί σε ισχύ μόνο αν περάσει εν συνόλω;