Σοβαρές καταγγελίες για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος από τους «κολλητούς» της κυβέρνησης, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Ειδικότερα, η καταγγελίες αφορούν τον διοικητή του νοσοκομείου Σαντορίνης, Χαράλαμπου Πανοτόπουλου,  ο διορισμός του οποίου είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων για τα τυπικά του προσόντα.

Υπενθυμίζεται ότι ο στενός συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, είναι πτυχιούχος του τμήματος Μηχανολογίας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Πειραιά, με αποτέλεσμα να εγείρονται εύλογα ερωτηματικά για την καταλληλότητα του.

Εν τω μεταξύ, η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωση της σχολιάζεί ότι σε  «μία περίοδο που οι Έλληνες πολίτες υποφέρουν από την ανέχεια και τα νοσοκομεία δεν έχουν ούτε ευρώ προκειμένου να λειτουργήσουν, κάποιοι κολλητοί της κυβέρνησης, έχουν συνάψει πριγκηπικά συμβόλαια με το υπουργείο Υγείας».

Συγκεκριμένα και με  βάση την κοινή Υπουργική Απόφαση, Αρ. φύλλου 722 29-12-2016, «καθορίστηκαν οι μηνιαίες αποδοχές του Αντιπροέδρου και εντεταλμένου Συμβούλου της εταιρίας ΑΕΜΥ Α.Ε. κου Πανοτόπουλου Διοικητή του Νοσοκομείου Σαντορίνης στο ποσό των 3.897,07 ευρώ (το κοινοποιούμε). Ο κος Πανοτόπουλος διορίσθηκε με την Υπουργική Απόφαση αρ. φύλλου 5, 10-1-2018. Όπως ορίζει η Υπουργική Απόφαση στο ποσό αυτό, περιλαμβάνονται οι πάσης φύσεως αποδοχές αυτού».

Παρόλα αυτά, όπως προκύπτει από αποφάσεις που έχουν δημοσιευτεί στη Διαύγεια, «εκτός την παραχώρηση σπιτιού που νοικιάζεται από την ΑΕΜΥ Α.Ε. ο κος Πανοτόπουλος από 18/9/2018 έως 9/11/2018 μέσα σε ενάμιση μήνα έλαβε επιπλέον για οδοιπορικά έξοδα, μετακίνηση εκτός έδρας με διάφορες αποφάσεις που έχουν δημοσιευθεί στη Διαύγεια το ποσό 3.677».

Επιπλέον, ο «Διοικητικός Διευθυντής, από 4/10/2018 έως 9/11/2018 μέσα σε ένα μήνα, έλαβε επιπλέον ποσό 2.553 ευρώ με πέντε αποφάσεις που έχουν δημοσιευθεί στη Διαύγεια».

Αξίζει να σημειωθεί ότί μετά από σχετιή  ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ στις αρχές του μήνα (5/11/2018) για τις υπερχρεώσεις των υπηρεσιών «αναγκάστηκαν στις 14/11/2018 να ανακαλέσουν αποφάσεις για 1.020 ευρώ του κου Πανοτόπουλου (άρα έλαβε 2.657) και για τα 800 ευρώ για τον Διοικητικό Διευθυντή (άρα έλαβε 1.753€)».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από