Ο Γιώργος Παράσχος ανέλαβε τον Αστέρα Τρίπολης με στόχο να πετύχει αυτό που ουκ ολίγες φορές στην καριέρα του έχει καταφέρει και σε άλλες ομάδες... Να τον βγάλει από το αγωνιστικό αδιέξοδο, στο οποίο έχει εισέλθει. Ο 66χρονος τεχνικός, μιλώντας στο επίσημο κανάλι της αρκαδικής ομάδας, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Το όνειρο του κάθε προπονητή είναι να δουλεύει σε ομάδες, στις οποίες υπάρχουν όλες οι προοπτικές για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά. Αυτά που προσφέρει ο Αστέρας, οι γηπεδικές εγκαταστάσεις και η γενικότερη οργάνωση, προσελκύουν τον κάθε προπονητή να δουλέψει σε αυτή την ομάδα. Ο Αστέρας συγκαταλέγεται σε ομάδες πολύ υψηλού επιπέδου, όπως οι μεγάλες των Αθηνών ή ο ΠΑΟΚ κι έτσι από την πρώτη εντύπωση την οποία σχημάτισα την πρώτη ημέρα, πραγματικά κατάλαβα ότι χαίρεσαι να δουλεύεις σε αυτή την ομάδα. Δεν σου λείπει τίποτε! Αλλά πρέπει να προσπαθήσεις αυτή η ομάδα να παραμείνει για πολλά χρόνια στην Α΄ Εθνική και να κάνει όσο το δυνατόν χρονιές, όπως αυτές που έχει κάνει με πολλές παρουσίες στην Ευρώπη. Πάντα ο Αστέρας ήταν πολύ δυνατός αντίπαλος. Δεν είναι τυχαίο που βγήκε πέντε φορές στην Ευρώπη. Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό. Μια επαρχιακή ομάδα και μια μικρή πόλη, να διαθέτει αυτή τη δυναμική που έχει ο Αστέρας. Πάντα ήταν ένας υπολογίσιμος αντίπαλος».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί τώρα, ο Παράσχος είπε: «Η ομάδα βρέθηκε τυχαία σε αυτή τη βαθμολογική θέση. Έχω παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια, με εξαίρεση τον αγώνα με την Λαμία. Είναι κρίμα. Αδικείται η ομάδα που βρίσκεται σε αυτή τη βαθμολογική θέση και τα παιδιά έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους. Αυτό τους είπα. Οι εμφανίσεις τους δεν ήταν άσχημες. Πιστεύω ότι στα περισσότερα παιχνίδια δικαιούνταν να πάρουν τη νίκη. Επειδή στο ποδόσφαιρο υπάρχει και η ατυχία και, για να μην τα ρίχνουμε όλα εκεί, υπάρχει και η αστοχία, έτσι βρέθηκαν σε αυτή τη θέση. Αλλά βλέπω στα πρόσωπα αυτών των παιδιών ότι τους έχει πειράξει πάρα πολύ. Καταλαβαίνουν και οι ίδιοι ότι έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους και νομίζω ότι πολύ γρήγορα η ομάδα θα ανακάμψει».

Και πρόσθεσε: «Είναι μια περίεργη χρονιά. Φέτος για πρώτη φορά διακρίνω ότι υπάρχουν ομάδες, όπως αυτές που ανέβηκαν και έχουν μία δυναμική, αλλά και άλλες, που κάνουν το πρωτάθλημα πιο ενισχυμένο από το περσινό. Γι' αυτό, με το καλό, να ξεκολλήσουμε από αυτή τη βαθμολογική θέση, να φύγει και το άγχος από τα παιδιά, να ελευθερωθούν τα πόδια τους και από εκεί και πέρα πιστεύω ότι ο Αστέρας μπορεί να βρει το δρόμο του και να στοχεύει πάλι σε πιο υψηλές θέσεις».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από