Την απαλλαγή του πρώην υπουργού Χρίστου Βερελή και άλλων 47 ατόμων, μεταξύ των οποίων και άλλοι γνωστοί πολιτικοί, αποφάσισε με βούλευμα το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας  για την υπόθεση της προμήθειας 90 τρόλεϊ στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Η υπόθεση, στην οποία είχε εμπλακεί με δημοσιεύματα του Τύπου το όνομα του πρώην υπουργού  και ο οποίος τότε παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα  επικαλούμενος  λόγους ευθιξίας, απασχόλησε τη δικαιοσύνη επί μία δεκαετία περίπου, και ο  φάκελος έκλεισε τώρα με το υπ αριθμόν 1548 του 2018 βούλευμα του Συμβουλίου εφετών.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούσαν  σε έρευνες της γερμανικής δικαιοσύνης για παράνομες συναλλαγές και στη χώρα μας.

Το 2009 ξεκίνησε από την Εισαγγελία της Αθήνας έρευνα και  η δικογραφία διαβιβάστηκε στη συνέχεια  σε ειδικό ανακριτή Διαφθοράς από τον οποίο υποβλήθηκαν αλλεπάλληλα αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς τις ελβετικές αλλά και τις κυπριακές αρχές.

Τα αιτήματα  ικανοποιήθηκαν και απεστάλησαν στην ελληνική δικαιοσύνη αναλυτικά στοιχεία, τα οποία οδήγησαν τον ανακριτή σε πλήρη διερεύνηση διαφόρων ποσών που εμφανίζονταν να έχουν κινηθεί από τη γερμανική εταιρία προς εταιρίες συμβούλων και άλλες κατευθύνσεις.

Ετσι το Συμβούλιο Εφετών οδηγήθηκε σε απαλλακτική πρόταση και για τους 48 τα ονόματα των οποίων είχαν εμπλακεί στην υπόθεση.

Στο βούλευμα  αναφέρεται επί λέξη «Από την έρευνα αυτή δεν προέκυψε καταβολή χρηματικών ποσών σε κάποιο από τα εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα έχοντας την ιδιότητα του κατηγορουμένου και δυνάμενα κατά το μάλλον να αποφασίσουν ή να επηρεάσουν την ανάθεση της κρίσιμης προμήθειας στις εταιρείες ΕΛΒΟ ΑΒΕ και Neoman Bus GmbH».