Οι Σκορπιοί είναι πιστοί και αφοσιωμένοι, ενίοτε κτητικοί και ζηλιάρηδες με τους αγαπημένους τους, αλλά και από τους καλύτερους συζητητές του ζωδιακού κύκλου ή αν προτιμάτε οι εξομολόγοι ή οι ακροατές του (η φωτό είναι από την κομεντί του Κεν Κουάπις «Απλώς δεν σε γουστάρει»).

Μπορεί να μην έχουν την περιέργεια και τις γνώσεις ενός Διδύμου, την αναλυτική δυνατότητα της Παρθένου ή τη φιλοσοφική διάσταση του Τοξότη, αν και αρκετοί τους συναγωνίζονται, όμως διαθέτουν την ικανότητα περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον να ρίξουν φως στο σκοτάδι του εκάστοτε διπλανού τους.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι Σκορπιοί… δεν κοιτάνε καθημερινά τον εαυτό τους στον καθρέφτη μόνο για να καλλωπιστούν, την ανάλυση που κάνουν στον εαυτό τους μπορούν να την κάνουν και στον οποιονδήποτε απέναντι. Αλλωστε, έχουν ανεπτυγμένη ενσυναίσθηση, και μπαίνουν εύκολα στη θέση του άλλου.

Και καθώς οι άνθρωποι έχουν αρκετές ομοιότητες, έπειτα από μια συζήτηση με έναν Σκορπιό αισθάνεσαι ψυχική ανάταση.

Σκέψου πόσες φορές έχεις πει σε έναν Σκορπιό, μου αρέσει η παρέα σου, ή πόσες ώρες έχεις περάσει μαζί του χαλαρά, πίνοντας έναν καφέ ένα καλό κρασί και κουβεντιάζοντας επί παντός επιστητού. Και κάπου εκεί αφήνεσαι και λες πράγματα, που δεν θα ζεστόμιζες εύκολα, ξεγυμνώνεσαι ψυχικά σε τέτοιο βαθμό που εκπλήσσεσαι από τον εαυτό σου.

Κι αυτό γιατί ο Σκορπιός δεν πρόκειται να σε κρίνει, να σε κοιτάξει περίεργα ή να σε κοροϊδέψει, μάλλον θα ολοκληρώσει τη φράση σου και θα σου ρίξει ένα από εκείνα τα βλέμματα που δηλώνουν «σε νιώθω, σε καταλαβαίνω». Και αν καταλάβει ότι το χρειάζεσαι θα σου πει και κάτι για το θέμα που σε απασχολεί, και το πως θα το αντιμετώπιζε εκείνος, ανεξάρτητα από το εάν βρισκόταν ποτέ στη θέση σου ή όχι.

Διάθεση να ξεφύγουμε από την πεπατημένη

Κατά τα λοιπά σήμερα Τετάρτη 14/11 καθώς η Σελήνη έχει περάσει στον Υδροχόο, μας γεννά μια διάθεση αμφισβήτησης μοντέλων και πρακτικών, που μας περιορίζουν ή δεν μας εκφράζουν πλέον, αλλά τα ακολουθούμε από συνήθεια ή γιατί είμαστε αναγκασμένοι. Νιώθουμε ότι είμαστε έτοιμοι να ξεφύγουμε από την πεπατημένη, να κάνουμε μια αλλαγή, να δοκιμάσουμε διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης των επαγγελματικών ή προσωπικών ζητημάτων.

Περισσότερο επηρεάζονται φυσικά οι Υδροχόοι, αλλά και Λέοντες, Ταύροι και Σκορπιοί, καθώς και Αιγόκεροι και Καρκίνοι