Στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα πριν από τις εκλογές του 2019 πιθανότατα θα δώσει η Γερμανία, αναβάλλοντας τις προγραμματισμένες περικοπές συντάξεων.

Η Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να είναι πρόθυμη να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά την καθυστέρηση του μέτρου, όπως αναμεταδίδει του ΑΠΕ από το Bloomberg.

Οι πληροφορίες έρχονται από πηγές που γνωρίζουν τις θέσεις της Γερμανίας, όπως επιθυμούσαν να παραμείνουν ανώνυμες, με τις συνομιλίες να βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η παραχώρηση ευελιξίας προς την Ελλάδα δεν είναι δημοφιλής μεταξύ ορισμένων βουλευτών της κυβέρνησης της Μέρκελ στο γερμανικό κοινοβούλιο.

«Η γερμανική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει τον κ. Τσίπρα, εφόσον τα στοιχεία ευσταθούν μετά τον έλεγχο του σχεδίου από την Επιτροπή», ανέφεραν στο Bloomberg πηγές που γνωρίζουν τη θέση του Βερολίνου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Στο τηλεγράφημα αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Τσίπρας έχει ακόμη εμπόδια να ξεπεράσει. Η ευρωζώνη και το ΔΝΤ έχουν προειδοποιήσει τη χώρα να μην υπαναχωρήσει από το πρόγραμμα διάσωσης, το οποίο ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο, καθώς θα στείλει εσφαλμένο μήνυμα στις αγορές και θα αυξήσει το κόστος δανεισμού.