Επτά ολόκληρες μέρες έχουν περάσει από την Κυριακή, 28 Οκτωβρίου, όταν ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός από τα πυρά Αλβανών αστυνομικών στο χωριό Βουλιαράτες στη Βόρεια Ήπειρο.

Όμως ακόμα και τώρα, οι αλβανικές αρχές χωρίς να δείχνουν το παραμικρό σεβασμό στους γονείς του, οι οποίοι θρηνούν τον χαμό του παιδιού του, δεν έχουν παραδώσει τη σορό του προκειμένου να μπορέσουν να του πουν το «τελευταίο αντίο».

Με συνεχή τερτίπια οι Αλβανοί ταλαιπωρούν την οικογένεια του 35χρονου, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να ανοίξουν δικογραφία κατά του νεκρού Κωνσταντίνου Κατσίφα.

«Εγώ ένα θέλω: να μου έρθει το γρηγορότερο εδώ. Γιατί το κρατάνε;» είναι η συγκλονιστική απάντηση της μητέρας, η οποία όπως έχει δηλώσει θέλει απλά να να θάψει το παιδί της.

«Γιατί το κρατάνε Βαγγέλη, γιατί δεν φωνάζετε όλοι;» είπε η κυρία Κατσίφα στον βουλευτή του κόμματος LSI, Βαγγέλη Ντάβο, και στην ευρωβουλευτή, Ελένη Θεοχάρους, με τους οποίους συναντήθηκε το Σάββατο.

«Θέλω να δικαιώσω το παιδί μου» ακούγεται να λέει η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα. «Δεν έκανε τίποτα, έβαλε πέντε σημαίες στο χωριό».

«Ήθελε τον τόπο του, το χωριό του. Να ζούμε με το φόβο;» αναρωτιέται η κυρία Βασιλική Κατσίφα προσθέτοντας ότι «το παιδί μου ήταν θρήσκο, είχε κάτω από το μαξιλάρι του την προσευχή».

Διαβάστε επίσης

Υπόθεση Κατσίφα : Ενημέρωση ΕΛ.ΑΣ από τις αλβανικές αρχές