Να υπάρξει παρέμβαση για την αντιμετώπιση φαινομένων βίας και διακίνησης ναρκωτικών που σημειώνονται στα Πανεπιστήμια απευθύνει ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Περικλής Μήτκας. Στην προσφώνηση του σε εκδήλωση του ΑΠΘ για τον επίσημο εορτασμό της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της 106ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του έπους του ’40, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο πρύτανης υπογράμμισε ότιδεν είναι δυνατόν η Σύγκλητος και σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα συμπεριλαμβανομένων των φοιτητών «να έχουν εκφράσει το “όχι” στη βία και στη διακίνηση ναρκωτικών, να ζητούν από την πολιτεία σε όλους τους τόνους την απελευθέρωση από την επαίσχυντη και επικίνδυνη αυτή πρακτική και να μην εισακούονται».

«Ας αντιληφθούμε επιτέλους ότι δεν είναι ζήτημα πολιτικής θεώρησης, είναι υποχρέωση όλων μας και κυρίως αυτών που έχουν τα μέσα, τη δυνατότητα και την εκ του νόμου αρμοδιότητα να παρέμβουν» σημείωσε ο πρύτανης και κατέληξε: «Η πανεπιστημιακή κοινότητα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μαζί της ολόκληρη η Θεσσαλονίκη, που γιορτάζει σήμερα κραυγάζει ζητώντας ζωή».

Όπως είπε «το Αριστοτέλειο, καθώς πλησιάζει τα 100 έτη, στέκεται όρθιο και ονειρεύεται παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει».

«Και προσπαθεί να αποτινάξει τις ιδεοληψίες του παρελθόντος, απαιτεί όμως από την κοινωνία και την πολιτεία να ξαναθυμηθούν ότι λειτουργούμε όχι ως κέντρο διαφθοράς ή ανομίας αλλά ως ναός της γνώσης, ως μοχλός ανάπτυξης και προόδου» κατέληξε ο κ. Μήτκας.