Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τη Σάρτη Σιθωνίας Χαλκιδικής, όπου από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Κηρύξαμε την περιοχή της Σάρτης στη Σιθωνία Χαλκιδικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πολύ δύσκολες συνθήκες, υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των πυροσβεστών», επισημαίνει ο κ. Τζιτζικώστας, με ανάρτησή του στο Facebook.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέτωπο της φωτιάς έχει φτάσει στην ακτή Αχλάδα, στο λιμάνι του οικισμού της Σάρτης, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ανήσυχοι πολλοί κάτοικοι, βλέποντας τις φλόγες και τον πυκνό καπνό, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, από νωρίς το απόγευμα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης

Σε ανακοίνωση του το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων (Γ.Ε.Δ.) Αστυνομικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας παρακαλεί τους πολίτες και τους οδηγούς που κινούνται στη Σιθωνία Χαλκιδικής να μην προσεγγίζουν και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης, ώστε να διευκολύνεται το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή για την κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη και να ακολουθούν τις οδηγίες – υποδείξεις των Αρχών.

Σημειώνεται ότι για τον παραπάνω λόγο από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής έχει αποκλειστεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Βουρβουρού – Συκιάς.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Χαλκιδική : Οι φλόγες έφτασαν στις παρυφές της Σάρτης – Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι

Φωτιά Χαλκιδική : Πύρινο μέτωπο τριών χλμ. – Εκκενώνεται ο Κάμπος