Πάνω από το υδραγωγείο, στις παρυφές της Σάρτης, έχει φτάσει η πυρκαγιά που μαίνεται από τα ξημερώματα στο νότιο τμήμα της χερσονήσου Σιθωνίας στη Χαλκιδική.

Ανήσυχοι πολλοί κάτοικοι, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ βλέποντας τις φλόγες και τον πυκνό καπνό, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί εντολή εκκένωσης.

Όπως σημειώνεται το μέτωπο της φωτιάς έχει φτάσει στην ακτή Αχλάδα, στο λιμάνι του οικισμού της Σάρτης.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, οι επικεφαλής της αστυνομίας και ο υπαρχηγός επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Κωνσταντίνος Γιόβας, συντόνισαν πριν από λίγο την οργανωμένη απομάκρυνση λιγοστών κατοίκων που βρίσκονταν στην περιοχή, καθώς η φωτιά είχε φτάσει γύρω από τα σπίτια τους.

«Αν παραστεί ανάγκη είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε εκκένωση της Σάρτης, δεν πρόκειται να αφήσουμε να κινδυνεύσει κανείς», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τζιτζικώστας.

Στο μεταξύ, πυροσβεστικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και μεγάλη επίγεια δύναμη, συνεχίζει το έργο της κατάσβεσης, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει τη Σάρτη με τη Βουρβουρού, στο ανατολικό τμήμα της χερσονήσου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το πρωί  πρωί οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενισχύονται προκειμένου να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς. Αυτή την ώρα επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη τύπου Καναντέρ, δύο ελικόπτερα, 80 πυροσβέστες με τουλάχιστον 40 οχήματα, καθώς και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα.

Η Περιφερειακή Ενότητα της Χαλκιδικής, όπως και Δήμος Σιθωνίας, έχουν επιστρατεύσει από την πρώτη στιγμή μηχανήματα, τα οποία επιχειρούν διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, όπως ανέφερε νωρίτερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», η υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, Μάγδα Συρδάρη. «Έρχονται συνέχεια μηχανήματα. Εδώ στη Χαλκιδική οι αποστάσεις είναι μεγάλες, έχουν ήδη έχουν εξαπλωθεί για τη δημιουργία των αντιπυρικών ζωνών» εξήγησε.

Διαβάστε επίσης

Φωτιά Χαλκιδική : Πύρινο μέτωπο τριών χλμ. – Εκκενώνεται ο Κάμπος

Στις φλόγες η Σιθωνία: Χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο – Κλειστοί δρόμοι (εικόνες+video)