Εχασε η Folli Folie τη «μάχη» στο Πρωτοδικείο της Αθήνας για υπαγωγή της εταιρείας στη διαδικασία προληπτικής προστασίας από τους πιστωτές της.

Tο γεγονός ότι περιελήφθη ώς πιστώτρια της Folli Follie θυγατρική της εταιρεία (Finance Luxembourg II SA), κάτι που για το Δικαστήριο δεν προκύπτει από τον κατάλογο των πιστωτών, ήταν η βασική αιτία απορριψης της αίτησης υπαγωγής της εταιρίας στη διαδικασία προληπτικής προστασίας από τους πιστωτές της. Το γεγονός ότι το δικαστήριο δεν αποδέχτηκε ως πιστώτρια την συγκεκριμένη εταιρία, σημαίνει πως η Folli Follie δεν συγκέντρωσε το απαιτούμενο από το νόμο ποσοστό συμφωνίας από τους πιστωτές της ώστε να μπεί στη διαδικασία προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία  είχε ζητήσει την προληπτική προστασία με τη συναίνεση της θυγατρικής της εταιρείας FF GroupFinance Luxembourg II SA, η οποία είναι εκδότρια δύο ομολόγων για λογαριασμό της Folli Follie, ύψους 50,4 και 102,4 εκατ. ευρώ που εκπροσωπούν συνολικά 28,69% επί των συνολικών υποχρεώσεων της εταιρείας   .