Στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Παιδείας εισέβαλαν πριν το μεσημέρι της Δευτέρας μαθητές, που διαμαρτύρονταν έξω από το κτήριο.

Η εισβολή μαθητών και φοιτητών στο υπουργείο, σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που είχε προγραμματιστεί.

Οι νεαροί έσπρωξαν τους αστυνομικούς, άνοιξαν την πόρτα και μπήκαν στον προαύλιο χώρο, έφτασαν στην είσοδο του υπουργείου και για αρκετή ώρα κάθονταν χωρίς να γίνουν επεισόδια. Στη συνέχεια όμως με κλωτσιές έσπασαν την πόρτα και κινήθηκαν μέσα στο χώρο του υπουργείου και στους διαδρόμους φτάνοντας μέχρι το γραφείο του υπουργού.

Υπήρχαν στιγμές έντασης και φωνές αλλά γινόταν προσπάθεια διαλόγου με τον υπουργό κ. Γαβρόγλου και τους συνεργάτες τους να επιχειρούν να απαντήσουν στα ερωτήματα των παιδιών. «Διαλύετε τις ζωές μας» φώναζαν οι νεαροί. Μαθητές και φοιτητές τα… έψαλαν στον υπουργό.

«Τσίπρα και Γαβρόγλου, ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά» ήταν το σύνθημα που έλεγαν συνεχώς,

«Διαλύονται τα πτυχία μας, θα δουλεύουμε σερβιτόροι με πτυχία», φώναξαν στον υπουργό.

«Αυτά τα πράγματα που πάτε να φέρετε δεν θα τολμήσετε να τα φέρετε κι ας φέρετε το στρατό, ας φέρετε τις δυνάμεις καταστολής, ας φέρετε το ΝΑΤΟ» φώναξε ένας φοιτητής.

Φοιτητές και μαθητές διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που έχει ανακοινώσει ο Κώστας Γαβρόγλου και για το νέο Λύκειο.

Οπως τονίζουν οι συγκεντρωμένοι ο νόμος Γαβρόγλου θέλει να μετατρέψει το σχολείο σε εργοστάσιο που παράγει ανθρώπους προς κατανάλωση από την αγορά εργασίας για να καλύψει τις ανάγκες της». Αναφορικά με τα ΑΕΙ τονίζουν ότι θα φέρει συγχωνεύσεις τμημάτων και συνενώνεις ΑΕΙ και ΤΕΙ. Υπογράμμιζαν ότι οι αλλαγές αυτές αποκλείουν τους μαθητές απο την ουσιαστική γνώση

Οι μαθητές αποχώρησαν από το Υπουργείο Παιδείας, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.

Λευτέρης Σουχάιμπ