Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο της κατασκευής ανισόπεδων διαβάσεων στη Νέα Μενεμένη, ένα σημαντικό έργο για τη Θεσσαλονίκη .

Όπως αναφέρει η ΕΡΓΟΣΕ σε σχετική ανακοίνωσή της, «η παράδοση του έργου στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης θα συμβάλλει στη βελτίωση των συγκοινωνιακών συνθηκών όλης της πόλης, καθώς και στην αύξηση της ασφάλειας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων».

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την κατάργηση της ισόπεδης διάβασης της Οδού Αγίας Παρασκευής και την αντικατάστασή της με την κατασκευή δύο  ανισόπεδων διαβάσεων. Συγκεκριμένα, σε κοντινές χιλιομετρικά θέσεις,  κατασκευάζονται η Κάτω Διάβαση Πεζών και η Κάτω Διάβαση Οχημάτων. Το έργο, σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ, προβλέπει και την αποκατάσταση του φυσικού τοπίου, ώστε να βελτιωθεί αισθητά η ποιότητα ζωής των γειτονικών συνοικιών.

Επίσης, εξασφαλίζει την απρόσκοπτη και ασφαλή διεξαγωγή της σιδηροδρομικής και της οδικής κυκλοφορίας των οχημάτων, αλλά και των πεζών, ενώ ταυτόχρονα αποκαθιστά τη συνέχεια του αστικού ιστού της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΡΓΟΣΕ, «το έργο ολοκληρώνεται με ενιαία σύμβαση (αριθμός σύμβασης 698/16), η διαχείριση της οποίας έχει ενσωματώσει όλες τις παραμέτρους για την επιτυχή λειτουργία του».