H νέα Taycan βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής, στο εργοστάσιο της φίρμας στη Γερμανία. Είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο, που θα λανσαριστεί στην αγορά το 2019. Είναι ένα σπορ σεντάν αυτοκίνητο, με την γνώριμη σχεδιαστική ταυτότητα της φίρμας – κυρίως στο εμπρός τμήμα – το οποίο ως ηλεκτρικό καυχιέται για τις εξαιρετικές επιδόσεις του, που παραπέμπουν σε μονοθέσιο της Formula1.

Συγκεκριμένα, η νέα Taycan διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, που αποδίδει 600 ίππους. Για τα 0-100χλμ/ώρα απαιτούνται μόλις 3,5 δευτερόλεπτα και για τα 200 χλμ./ώρα περίπου 12΄΄. Σαφώς, το σημείο που …καίει περισσότερο τους πιστούς αγοραστές της φίρμας είναι η αυτονομία του. Και εδώ, η Porsche φαίνεται να έχει βρει τη λύση, μιας και οι μεγάλες μπαταρίες εξασφαλίζουν αυτονομία 400 -500 χιλιόμετρα.

Σήμερα, η Porsche δείχνει να φουλάρει την ηλεκτροκίνηση με ταχύτατους ρυθμούς. Στόχος της φίρμας έως το 2025, το 50% των πωλήσεων της γκάμας της να προέρχεται είτε από υβριδικά plug – in μοντέλα, είτε από αμιγώς ηλεκτροκίνητα. Η φίρμα σχεδιάζει έως το 2022 να λανσάρει και ένα ηλεκτρικό SUV, ενώ το Taycan θα κυκλοφορήσει το 2019.