Αθώοι κρίθηκαν με απόφαση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, ο πρώην επικεφαλής της ΣΤΑΣΥ, Νικ. Παπαθανάσης (νυν γενικός διευθυντής της ΝΔ) και ο νυν επικεφαλής της υπηρεσίας Γ. Θωμόπουλος σχετικά με την υπόθεση υπεξαίρεσης 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι δύο επικεφαλής ήταν κατηγορούμενοι  για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος . Η δίωξη στηρίχτηκε σε συμπεράσματα πορίσματος που είχε συντάξει η γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης, σύμφωνα με το οποίο από τα τέλη του 2014 έως τα τέλη του 2015 φέρεται να έδρασε κύκλωμα στο Μετρό που υπεξαίρεσε 1,2 εκατ.€ από τις πωλήσεις εισιτηρίων.

Το δικαστήριο, ομόφωνα και με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση ουσιαστικά έκρινε πως δεν υφίσταται ζημία του οργανισμού καθώς επίσης και πως οι επικεφαλής του δεν υπέπεσαν σε  καμία αξιόποινη πράξη. Μαζί τους στο εδώλιο είχαν παραπεμφθεί ακόμα 9 άτομα για άλλα αδικήματα (υπεξαίρεση, υπεξαγωγή εγγράφου και ψευδή βεβαίωση).

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ελλείψει στοιχείων αθώωσε και τους 9 κατηγορούμενους για το αδίκημα της υπεξαίρεσης ενώ καταδίκασε κατά πλειοψηφία 3 από αυτούς σε ποινές κάθειρξης από 6 έως 6,5 χρόνια με αναστολή για τα άλλα αδικήματα.