Την ανάδειξη της γαστρονομίας της πόλης και των τοπικών προϊόντων μέσα από διάφορες δράσεις επιχειρεί τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με στόχο την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού.
Το Thessaloniki Food Festival, λοιπόν, εδώ και οκτώ χρόνια, με τις ποικίλες δράσεις του, λειτουργεί ως όχημα για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως γαστρονομικό προορισμό. Μετά το επιτυχημένο, 1st Thessaloniki Street Food Festival –Athen’s Edition, με 15.000 επισκέπτες, πέρυσι τον Οκτώβριο, έρχεται σε λίγες μέρες το 2nd Thessaloniki Street Food Festival– Athen’s Edition με αντιπροσωπευτικές γεύσεις της σύγχρονης γαστρονομίας της πόλης μας, που θα «ταξιδέψουν» το κοινό και τους τουρίστες της πρωτεύουσας στη Θεσσαλονίκη.

Περίπου 20 επιχειρήσεις εστίασης από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες έχουν διακριθεί για την ποιότητα και την πρωτοτυπία τους, θα στήσουν προσεγμένες και καλόγουστες κατασκευές στην Πλατεία Κοτζιά στην Αθήνα, στις 12,13 και 14 Οκτωβρίου. Kαλεσμένοι του 2nd Thessaloniki Food Festival– Athen’s Edition θα είναι food and travel δημοσιογράφοι και bloggers της πρωτεύουσας καθώς και εκπρόσωποι τουριστικών φορέων. Τους καλεσμένους θα υποδεχτεί ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας.