Ελεγχόμενη χαρακτήρισε την κατάσταση στην πόλη της Καλαμάτας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος μίλησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από το κύμα της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος είπε ότι «τα προβλήματα καταγράφονται στον παραλιακό δρόμο της οδού Ναυαρίνου και σε μήκος ενός χιλιομέτρου». Όπως εξήγησε, «είχαμε ειδοποιήσει από χθες τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να απομακρύνουν από τον αιγιαλό ότι είχαν» και πρόσθεσε: «Κάποιοι υπάκουσαν και κάποιοι όχι, με αποτέλεσμα, λόγω των ανέμων και του μεγάλου κυματισμού, να καταστραφούν είδη εξοπλισμού καταστημάτων, όπου σε συνδυασμό με αυτά που έβγαλε η θάλασσα, να δημιουργηθούν προβλήματα στο δρόμο».

Όσον αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών, ο δήμαρχος είπε ότι «περιμένουμε να κοπάσει η ένταση του φαινομένου και εκτιμούμε ότι μέχρι το βράδυ θα έχουμε καθαρίσει αυτό το τμήμα του δρόμου, όπως επίσης και άλλα δύο χιλιόμετρα, δυτικά της Καλαμάτας, προς την Μεσσήνη».

Παράλληλα, ο δήμαρχος διατύπωσε την εκτίμηση ότι «οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν προκληθεί σε ελαιόδεντρα και κηπευτικά», προσθέτοντας ότι «οι ζημιές στον αστικό χώρο είναι περιορισμένες, δηλαδή σε τέντες και γλάστρες».