Περισσότεροι από δέκα ύποπτοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα για μια σειρά από αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Οι ύποπτοι καλούνται με παραγγελία της εποπτεύουσα εισαγγελέως Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Δυτικής Αττικής για ενδεχόμενη τέλεση:

Πρόκλησης Πλημμύρας από αμέλεια, ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, σωματικές βλάβες και παραβίαση κανόνων οικοδομικής.

Στους υπόπτους περιλαμβάνεται η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μάνδρας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δασαρχείου Αιγάλεω και των πολεοδομιών Αιγαλέου και Ελευσίνας.

Η δικογραφία περαιώθηκε από την Υποδιεύθυνση ασφαλείας Δυτ. Αττικής αρχές Σεπτεμβρίου και στάλθηκε στην εισαγγελέα λίγο πριν τις 15 Σεπτέμβρη. Η  εισαγγελέας με ταχύτατους ρυθμούς  ολοκλήρωσε τη μελέτη της ογκωδέστατης δικογραφίας και στις αρχές της εβδομάδας ζήτησε από τους αστυνομικούς να αποστείλουν άμεσα τις κλήσεις.

Οι εμπλεκόμενοι φέρονται, μεταξύ άλλων, με πράξεις ή παραλείψεις τους να μην προχώρησαν στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα και να εξέδωσαν άδειες να χτιστούν ακίνητα πάνω στα ρέματα.

Μετά το τέλος των γραπτών εξηγήσεων που θα δώσουν οι ύποπτοι η δικογραφία θα επιστρέψει πίσω στην εισαγγελέα η οποία θα αποφασίσει αν και για ποια πρόσωπα θα ασκήσει ποινικές διώξεις.