Προθεσμία για τις  22 Οκτωβρίου 2018 ζήτησε και έλαβε ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του, Σταυρούλα Κουράκου οι οποίοι κατηγορούνται για υπόθεση που αφορά σε  «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος.

Ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του προσήλθαν σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς, Ηλιάννας Ζαμανίκα και του επίκουρού ανακριτή, Γιώργου Ευαγγέλου, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους, Άρη Χαραλαμπάκη.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου αρνήθηκε οποιαδήποτε τέλεση αξιόποινης πράξης ενώ σε  ανακοίνωση που εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα έκανε λόγο για τόνους λάσπης που κάποιοι έχουν ρίξει στο πρόσωπο του και υποστήριξε ότι  «»πληρώνει» το τίμημα για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχουν συντάξει οι δύο ανακριτές το οποίο αφορά δύο δικογραφίες για εξοπλιστικά προγράμματα και αριθμεί περισσότερες από 800 σελίδες , το ποσό της νομιμοποίησης που φέρεται να τέλεσε ο πρώην υπουργός ανέρχεται σε περίπου 2.800.000 ελβετικά φράγκα ενώ κατά την κατηγορία η εκτιμώμενη ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο ανέρχεται σε περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ.