Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος ο Κολυμβητικός Μαραθώνιος «Ο Γύρος της Θύμαινας», μια κολυμβητική διαδρομή 18 χιλιομέτρων με πολλές εναλλαγές στις συνθήκες και τα τοπία. Παρά τις δύσκολες συνθήκες 14 από τους 15 αθλητές κατάφεραν και ολοκλήρωσαν κολυμπώντας τον γύρο του νησιού της Θύμαινας.

Πρώτη τερμάτισε η αθλήτρια Γεωργία Μαρινοπούλου, με χρόνο 4 ώρες και 27 λεπτά ενώ ακολούθησε ο Αργεντίνος Fernando Ciaramella με χρόνο 4 ώρες και 31 λεπτά και τρίτος ήρθε ο αθλητής Πάνος Μπαντουβάνης με χρόνο 5 ώρες και 12 λεπτά.

Υπενθυμίζεται πως ο Γύρος της Θύμαινας, που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θύμαινας σε συνεργασία με την Αργυρώ Αργυριάδου και την υποστήριξη του Δήμου Φούρνων Κορσεών, είναι μια γιορτή της μαραθώνιας κολύμβησης, με αθλητές που φτάνουν από όλο τον κόσμο και κολυμπούν στα μαγευτικά νερά της μικρής Θύμαινας. Οι ντόπιοι με τα καίκια τους συνοδεύουν τους αθλητές κατά την διάρκεια αυτής της υπερπροσπάθειας ενώ τα παιδιά και οι κάτοικοι περιμένουν με σημαιάκια και βεγγαλικά όλους τους αθλητες στον τερματισμό.