Η BMW πατάει ακόμη περισσότερο γκάζι και επεκτείνει τη γκάμα των SUV μοντέλων της, την επιτυχημένης εμπορικά οικογένειας BMW X, με δύο νέες πρωτότυπες εκδόσεις. Τις  BMW X3 M και BMW X4 M που θα δοκιμαστούν στην πίστα του Nürburgring, το Σαββατοκύριακο 7 – 9 Σεπτεμβρίου .

Και τα δύο μοντέλα θα είναι, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες, καμουφλαρισμένα. Στο Nürburgring, κατά παράδοση, ολοκληρώνεται το τελικό στάδιο δοκιμών και το πρόγραμμα σεταρίσματος των δύο μοντέλων, για το συνολικό πακέτο M, που περιλαμβάνει σύστημα κίνησης, ανάρτηση και αεροδυναμική.

Τα δύο μοντέλα έχουν σπορ εμφάνιση, με δύο μεγάλους αεραγωγούς μπροστά, ειδικά αεροδυναμικά βοηθήματα M και σύστημα εξαγωγής με τέσσερις απολήξεις ενσωματωμένες στην πίσω ποδιά. Κοινό στοιχείο κάτω από το καπό και στα δύο μοντέλα – BMW X3 M και BMW X4 M  – είναι ένας νέος, έξι κυλίνδρων κινητήρας με τεχνολογία M TwinPower Turbo και ιδιαίτερη ευστροφία.

Στη συγκεκριμένη πίστα θα γίνουν αντιληπτές από το κοινό και οι δυνατότητες του πλέον εξελιγμένου συστήματος τετρακίνησης , με τις απαιτήσεις των μοντέλων M που εγγυάται μέγιστη ελκτική πρόσφυση και κατανομή ροπής χωρίς απώλειες, για την επίτευξη μιας άκρως δυναμικής συμπεριφοράς.